Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής δίνει συναυλία, σήμερα (10.30 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 210.7710.611), με τραγουδιστή τον Κωνσταντίνο Κληρονόμο. Παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια του, σε στίχους του Σωτήρη Τριβιζά, θεατρικές μουσικές του και επιλογές των δίσκων του: «Κυριακές μες στο χειμώνα», «Σκηνές από βουβή ταινία», «Σκοτεινός έρωτας», «Τα σονέτα του σκοτεινού έρωτα».
«Η φωνή του Μπαρόκ» τιτλοφορείται η συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), αύριο (8.30 μ.μ.). Θα παρουσιαστούν έργα Gluck, Γ. Κουμεντάκη, Rosano, Κ. Σελαμσή, Γ. Κουρουπού, με σολίστ τον τενόρο Νίκο Σπανό. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά πάλι συναυλίες της στην Εθνική Πινακοθήκη. Την Τρίτη (8.30 μ.μ., ελεύθερη είσοδος) πραγματοποιείται ρεσιτάλ με τις πιανίστες Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Τζένια Μανουσάκη, σε έργα του 20ού αιώνα, των Πουλένκ, Ντεμπισί, Ραχμάνινoφ, Κούκου και Παπαγεωργίου.
Ενα παιχνίδι μουσικών μεταμορφώσεων θα παρουσιάζει η Χαρά Κεφαλά, από τις 14/1 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη (μέχρι το Πάσχα), στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210.5242.211-3), με τίτλο «Μια Χαρά στο φουαγιέ». Με την Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο) θα προσφέρουν ένα ταξίδι συγκινήσεων, περνώντας από τον Κόουλ Πόρτερ στον Κώστα Γιαννίδη, από τον Κουρτ Βάιλ στον Σουγιούλ, από το μιούζικαλ στον Ζακ Πρεβέρ, από το καμπαρέ στους Ελληνες συνθέτες νέας γενιάς. Σκηνοθεσία - φωτισμοί Κοραή Δαμάτη, κείμενα - στίχοι Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.