Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αξιος ο μισθός του αντικομμουνιστή...

Σε άθλιες αντικομμουνιστικές κορόνες, αναμασώντας ό,τι συκοφαντία έχει ακουστεί τελευταία σε βάρος του ΚΚΕ, προχώρησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης. Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που ο εν λόγω βουλευτής επιτίθεται στο ΚΚΕ επιστρατεύοντας και υιοθετώντας κάθε προβοκάτσια που κυκλοφορεί, δείγμα ότι το κόμμα του έχει αναλάβει ειδικό ρόλο στην αντικομμουνιστική επίθεση.

Μάλιστα, με περισσή αναίδεια και απύθμενο θράσος είπε - ποιος; ο Α. Γεωργιάδης - ότι η «εποχή της σιωπής προς το ΚΚΕ τελείωσε» γιατί «ο λαός έδωσε φωνή και στην άλλη πλευρά»!

Αφορμή για το παραλήρημα ήταν η παρατήρηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη πως η θέση του ΛΑ.Ο.Σ., ότι η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν η κυβέρνηση πάρει λεφτά από τις τράπεζες και τους εφοπλιστές, δε συμβιβάζεται με τις γενικότερες θέσεις του κόμματος αυτού, το οποίο είναι υπέρ της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «ελεύθερης αγοράς».

Δεν άφησε αθλιότητα για αθλιότητα που να μην επιστρατεύσει ο εντεταλμένος αντικομμουνιστής. Κατ' αρχάς παρέλαβε τις σοσιαλιστικές χώρες, όπου, όπως είπε, «ο ολοκληρωτισμός που υπήρξε στα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι άνευ προηγουμένου». Στη συνέχεια πέρασε στο ΚΚΕ ισχυριζόμενος ότι «η ιδεολογική ασυλία που έχει επί χρόνια έχει τελειώσει από τις εκλογές του 2007»!

Υιοθετώντας τις συκοφαντίες που κατά καιρούς έχουν «ρίξει στην πιάτσα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το ΚΚΕ να απαντήσει εάν είχε μετοχές στην εταιρεία «Γερμανός», η οποία πουλήθηκε στον ΟΤΕ, και εάν τα χρήματα που πήρε τα «μοίρασε στους φτωχούς»! Επικαλέστηκε δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο η «Τυποεκδοτική» πήρε από την κυβέρνηση της ΝΔ ένα εκατομμύριο ευρώ και, ταυτιζόμενος πλήρως με την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι εξαιτίας αυτού στις δημοτικές εκλογές «διαπιστώσαμε υπόγεια στήριξη του ΚΚΕ στη ΝΔ»!

Μετά από αυτά φυσικό ήταν να καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει μόνο με το ΚΚΕ, το οποίο, κατά τον εν λόγω βουλευτή, δεν είναι αριστερός ψάλτης της κυβέρνησης (όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου) αλλά «αριστερό θεμέλιο».

Αξιος ο μισθός του!

Μετά το τέλος του παραληρήματος ο Δ. Κουμπούρης σε παρέμβασή του τόνισε: «Οι συγκεκριμένες προβοκατόρικες, αντικομμουνιστικές και χυδαίες κορόνες του Α. Γεωργιάδη δεν αξίζουν εκ μέρους του ΚΚΕ καμία απολύτως απάντηση και τον χαρακτηρίζουν». Εμείς, είπε, απαντάμε μόνο όταν πρέπει να απαντήσουμε σε σοβαρές κριτικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ