Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «γρήγορο σκάκι» που έγινε στη Βαρσοβία, συμμετείχαν 580 Ευρωπαίοι σκακιστές μεταξύ αυτών και οι Ελληνες GM Χριστόδ. Μπανίκας (πρωταθλητής Ευρώπης το 2002) και Δημήτρης Μαστροβασίλης.

Υπήρχαν διαχωρισμοί στους ομίλους, όπου οι 16 πρώτοι σε ΕΛΟ αγωνίστηκαν χωριστά διεκδικώντας τις θέσεις της τελικής κατάταξης: ο 1ος την 1η-4η, ο 2ος την 5η-8η κλπ.

Νικητής αναδείχτηκε ο Αλεξέι Αλεξαντρόβ (Λευκορωσία 2614), ενώ οι Μπανίκας και Μαστροβασίλης μετά τους κατατακτήριους αγώνες, κατέλαβαν την 5η-8η θέση.

ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Σχολικά Πρωταθλήματα 2008 θα διοργανωθούν από 19 έως 21 Απρίλη στη Χαλκιδική (Ξενοδοχείο «Porto Carras». Θα προηγηθούν κατά περιοχές τα Σχολικά Πρωταθλήματα που είναι προκριματικοί αγώνες των τελικών της Χαλκιδικής.

Επίσης, τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 8 έως 16 χρόνων, θα διεξαχθούν στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (ξενοδοχείο «Athos Palas») από 28 Ιούνη έως 4 Ιούλη 2008.

ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Ομάδες Ευρώπης παρουσιάζει στο 32ο τεύχος του το περιοδικό «Σκάκι για όλους» (εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ»). Πρόκειται για τους νικητές του Ηρακλείου Κρήτης, όπου οι Ρώσοι και οι Ρωσίδες σκακίστριες θύμισαν παλιές καλές εποχές της Σοβιετικής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ