Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9976

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Κάλεσμα αντίστασης και πάλης των εργαζομένων
  • Το ΚΚΕ και με την Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του για το Ασφαλιστικό καλεί τα λαϊκά στρώματα να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, που στηρίζεται και έρχεται ως συνέχεια των νόμων Σιούφα - Ρέππα.
  • Τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη.

ΣΕΛ.  12   -   15

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις διακηρύξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για κάθαρση

ΚΚΕ: Η πάλη κατά της διαφθοράς, των σκανδάλων, του χρηματισμού συνδέεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές πολιτικές αλλαγές

Η όλο και πιο έντονη δυσοσμία που αναδύεται από την υπόθεση Ζαχόπουλου φανερώνει ότι η σήψη και η διαφθορά είναι εκτεταμένες στο πεδίο που συναντιούνται, συναλλάσσονται και ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τα ΜΜΕ που ανήκουν στην πλουτοκρατία, εκτός από μηχανισμοί χειραγώγησης, είναι μέρος ενός συστήματος που παράγει και αναπαράγει τα σκάνδαλα και τον δικομματικό καυγά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες. Οχι μόνο ανέχθηκαν αλλά με την αντιλαϊκή πολιτική τους συνέβαλαν στο να μεγαλώσει και να επεκταθεί το πλέγμα διαπλοκής. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι δύσπιστα σε κάθε διακήρυξη των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών υπέρ της διαφάνειας και της κάθαρσης. Η όποια διαπάλη αναπτύσσεται μεταξύ τους έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της θέσης τους και την προστασία γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους με τη δική τους λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΛΙΜΠΚΝΕΧΤ
Διδασκόμαστε από την πείρα, συνεχίζουμε την πάλη

Στο Βερολίνο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπου πήρε μέρος στις εκδηλώσεις τιμής στους Γερμανούς κομμουνιστές ηγέτες Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ, που δολοφονήθηκαν από την αντίδραση το Γενάρη του 1919. Η αντιπροσωπεία συμμετείχε στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση (φωτ.) και επίσης πήρε μέρος στο 13ο Συμπόσιο της εφημερίδας «Γιούγκε Βελτ», που ήταν αφιερωμένο στην Ρόζα Λούξεμπουργκ, και στις εκδηλώσεις του Γερμανικού ΚΚ.


ΣΕΛ.  3


Προκλητική η φίμωση του ΚΚΕ

Προκλητική εξακολουθεί να είναι η αποσιώπηση του ΚΚΕ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


ΣΕΛ.  30
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πανεργατικός συναγερμός ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις από την Επιτροπή Αγώνα και την ΚΟΘ του ΚΚΕ, καθώς σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΛΘ για να εγκρίνει το διεθνή διαγωνισμό.


ΣΕΛ.  11
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Την κατάργηση όλων των διοδίων ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


ΣΕΛ.  25
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ
Προτάσεις αποπροσανατολισμού!

Η πρόταση για το Συνταξιοδοτικό των αγροτών, που κατέθεσαν με Ερώτησή τους στη Βουλή 30 βουλευτές της ΝΔ, κινείται στην κατεύθυνση της παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου.


ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ