Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Πιο ακριβά τα πανάκριβα διόδια

Και την επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας προωθεί η κυβέρνηση

ICON

Ακόμη πιο ακριβά στοιχίζουν από χτες τα - ήδη πανάκριβα - διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, καθώς με την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, παρέχεται το δικαίωμα στο γαλλοελληνικό όμιλο «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ» που την εκμεταλλεύεται να τα αναπροσαρμόζει κάθε χρόνο! Αυτό προοιωνίζεται ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις που θα αρχίσουν σταδιακά από φέτος στην τιμή των διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες της χώρας, καθώς η κυβέρνηση (με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.) τους παραχώρησε σε δύο μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους...

Ειδικότερα από χτες στο Ρίο - Αντίρριο:

  • Η απλή διέλευση για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα στοιχίζει πλέον 11,20 ευρώ, από 10,90 που στοίχιζε.
  • Η κάθε διέλευση με μοτοσικλέτα στοιχίζει 1,80 ευρώ, έναντι 1,70 ευρώ.
  • Για τα φορτηγά οι νέες τιμές κυμαίνονται από 17,30 ευρώ έως 38 ευρώ, ανάλογα με τους άξονες που διαθέτουν, έναντι 16,80 έως 37.
  • Για τα λεωφορεία οι νέες τιμές κυμαίνονται από 26,20 ευρώ έως 56,50 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό θέσεων που διαθέτουν, έναντι 25,50 έως 55 ευρώ.

Νέες αυξημένες τιμές ισχύουν και για τα εκπτωτικά πακέτα με κάρτες ή αυτά που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σύστημα διέλευσης e-pass. Για να «χρυσωθεί το χάπι», η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταθερές θα παραμείνουν οι τιμές της δίωρης διέλευσης μετ' επιστροφής, της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες κ.ά.

... Επί τάπητος τα διόδια πόλης

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέτει και θέμα αστικών διοδίων. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή στο υπουργείο Μεταφορών, η οποία θα συντάξει σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει αρχίσει η Κομισιόν για τη δημιουργία της «Πράσινης Βίβλου» για τις αστικές μεταφορές. Βασική κατεύθυνση της Κομισιόν είναι η χρήση των αστικών διοδίων.

Πρόεδρος της 11 μελούς επιτροπής ορίστηκε ο Χρόνης Ακριτίδης, αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων, ενώ συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και της Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, πολιτικοί μηχανικοί και ένας συγκοινωνιολόγος. Τα μέλη της επιτροπής θα αξιολογήσουν και εισηγήσεις που υπάρχουν από καιρό ήδη στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών για την επιβολή των αστικών διοδίων. Μια από αυτές, που θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη, είναι από τον Ευαγ. Ματσούκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία προβλέπει τη λειτουργία αστικών διοδίων στην Αθήνα, στα όρια του «δακτυλίου», από τις 6 π.μ. έως τις 8 μ.μ. τις καθημερινές, με κόστος περίπου 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ