Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Απαιτούν άμεση υλοποίηση σκληρών μέτρων

Πλάτες για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, έβαλε χτες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κάνοντας λόγο για «φυγή προς τα μπρος» με... «τόλμη»

Την άσκηση ακόμη μεγαλύτερης πίεσης για την άμεση υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής των «μεταρρυθμίσεων» επέλεξε ο ΣΕΒ ως «επίλογο» για το 2007. Ο πρόεδρός του Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους, προέβλεψε ότι το 2008 θα είναι μια χρονιά «υψηλού πληθωρισμού και χαμηλότερης ανάπτυξης» για να εκφράσει στη συνέχεια το φόβο ότι θα υπάρξουν ακόμη χειρότερες συνέπειες λόγω της διεθνούς συγκυρίας. Στο «διά ταύτα», ο ΣΕΒ προτείνει «φυγή προς τα εμπρός», δηλαδή την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, θεωρώντας τη «λύση» αυτή ως επιλογή των επαρκών κοινωνιών στις δύσκολες περιόδους! Δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει έμμεσα την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που έχει αποφασίσει, δηλώνοντας με νόημα πως «οι επαρκείς ηγεσίες επιδεικνύουν τόλμη»!

Οι μεγαλοβιομήχανοι απαιτούν την άμεση λήψη σκληρών μέτρων και με το γνωστό, κυνικό, τρόπο τους δε διστάζουν να υποστηρίξουν μέτρα που πλήττουν... τους άλλους. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε, για παράδειγμα, ότι η κοινωνία, εάν δεν είναι... ενημερωμένη, «είναι λογικό να δυσπιστεί, να αντιδρά με τυφλή άρνηση, στα όποια αποσπασματικά μέτρα, έστω κι αν είναι σωστά και σε κάθε ακόμα και φορολογικό αιφνιδιασμό έστω και αναπόφευκτο»!!! Επίσης, χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ... «εργαλείο» αύξησης των εσόδων.

Συνολική λύση - με δεδομένη την αντιλαϊκή κατεύθυνση - ζήτησε και για το Ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΕΒ, εκφράζοντας την ελπίδα για «μια νέα αρχή» με τη νέα υπουργό προς την κατεύθυνση γρήγορης λύσης. Στο θέμα των σκληρών ανατιμήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ μίλησε για θετική κατεύθυνση εάν έτσι ανοίξει η αγορά. Αναφορικά με τον ΟΤΕ και την προσπάθεια της MIG να αυξήσει τη συμμετοχή της σ' αυτόν, είπε ότι είναι διεθνής πρακτική η θέσπιση κανόνων από τις κυβερνήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά η έγκαιρη γνωστοποίηση αυτών των κανόνων ευνοεί το ζητούμενο, τη «μετάβαση στην απελευθερωμένη αγορά και στις αποκρατικοποιήσεις που βγάζουν από τη μέση τα κρατικά μονοπώλια»!

Για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο Δ. Δασκαλόπουλος, δεν έκρυψε την επιθυμία των βιομηχάνων για συνέχιση των εισοδηματικών πολιτικών λιτότητας, εκθειάζοντας τη στάση των «κοινωνικών εταίρων» τα προηγούμενα χρόνια, επειδή δήθεν εξασφαλίστηκαν... πραγματικές αυξήσεις με τις οποίες δεν επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα οι επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ