Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Γιορτινά και ευφάνταστα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, κάποιοι ευφάνταστοι συγγραφείς μάς ξαφνιάζουν ευχάριστα, με «φρέσκες» ιστορίες για τον Αϊ-Βασίλη, γεμάτες χρώματα αλλά και μεγάλες αλήθειες. Σ' αυτήν την «κατηγορία» ανήκουν τρία νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ» καθώς και δύο πρωτότυπα βιβλία - έκπληξη, όλα κατάλληλα να τα δωρίσουμε στους μικρούς μας φίλους.

Στο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη», η συγγραφέας μάς γνωρίζει ένα συνηθισμένο παιδί, που ταυτόχρονα είναι και εγγονή του «πρωταγωνιστή» των ημερών. Αντί ν' ακούει παραμύθια απ' τον παππού της, η ηρωίδα της ιστορίας μετράει τα πακέτα με τα δώρα που ετοιμάζει ο Αϊ-Βασίλης για όλα τα παιδιά και ζηλεύει τα γράμματα θαυμασμού που του στέλνουν. Είναι τελικά ευχή ή κατάρα να έχεις έναν τόσο διάσημο παππού και να τρως πάνω στο χαλί παρέα με τα ξωτικά; Ενα τρυφερό παραμύθι για την αποκλειστικότητα της αγάπης, τη διεκδίκηση της στοργής και την ποιότητα του χρόνου που περνάμε με τα παιδιά μας. Κι ακόμη, μια ιστορία για τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα δώρα - που δεν κατασκευάζονται από ακριβά υλικά αλλά από ανόθευτη αγάπη. Η ζωηρή εικονογράφηση ανήκει στην Σοφία Τουλιάτου.

Αστυνομική πλοκή, αγωνία και μυστήριο, αλλά προπάντων χιούμορ και ξεκαρδιστικές καταστάσεις συνθέτουν μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία και τρυφερότητα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ο Βασίλης Παπαθεοδώρου «συνθέτει» το «Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη;». Η μυστηριώδης υπόθεση έχει κάπως έτσι: Ενώ πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και ο Αϊ-Βασίλης ετοιμάζει τα δώρα των παιδιών, κάποιοι εισβάλλουν στο σπίτι του και τον αρπάζουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι και για ποιο λόγο απειλούν να καταστρέψουν τη μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών; Θα καταφέρουν τελικά να μη γίνουν αντιληπτοί από τα παιδιά όλης της γης που προσμένουν τα δώρα τους; Θα πετύχει το σχέδιο τους; Η εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου, λειτουργεί καταλυτικά στην ατμόσφαιρα των γραφόμενων.


«Στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη» του Τσαρλς Ρίζονερ, τα πράσινα και τα κόκκινα ξωτικά έχουν μια σοβαρή διαφωνία κι αντί να δουλεύουν, καβγαδίζουν. Θα επανέλθει η «τάξη» ή τα παιδιά του κόσμου θα μείνουν χωρίς παιχνίδια; Η συνέχεια επί του.. βιβλίου!

Στη σειρά «Βιβλία - έκπληξη» κυκλοφόρησαν για τα μικρότερα παιδιά, το «Κρυφτούλι με τον κύριο Κροκ», μια «κατασκευή» όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τον πάνινο ήρωα κρυφτό και παράλληλα να μάθουν τους χώρους του σπιτιού και τα διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν και χρησιμεύουν σε κάθε σπίτι.

Το «Ωρα για ύπνο, κοτοπουλάκια μου!» είναι ένα μαλακό και διασκεδαστικό βιβλίο-μαξιλάρι για να έχουν οι μικροί μας φίλοι όνειρα γλυκά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ