Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οταν το βαρέλι δεν έχει πάτο, όλα μπορούν να συμβούν. Η διπλανή (πληρωμένη) καταχώριση δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες της Καλαμάτας και, όπως διαβάζει κανείς, φέρει την υπογραφή σύσσωμης της διοίκησης του εργοδοτικού Σωματείου του Καρέλια, στο οποίο πλειοψηφούν στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΝ.

Η κατρακύλα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι το εν λόγω σωματείο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργία της Τετάρτης τους συμβασιούχους και να τους αφήσει να δουλέψουν, λες και η απεργία δεν τους αφορά ή δεν τους καλύπτει! Ενώ έκαναν και τα στραβά μάτια στους καλοθελητές της εργοδοσίας, που άνοιγαν τρύπες στα σύρματα και έβαζαν τους εργάτες να σκαρφαλώνουν, με κίνδυνο της ζωής τους, φράχτες τρία μέτρα για να μπουν γονυπετείς στη φάμπρικα. Το Σωματείο, δηλαδή, έκανε ό,τι μπορούσε, για να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, έχει κι άλλα ράμματα για τη γούνα τους, αφού τα φιλεργοδοτικά κατορθώματα του εν λόγω σωματείου είναι ανεξάντλητα. Και για να έχουν οι εργαζόμενοι ολοκληρωμένη εικόνα, υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιες αυτές δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (ΝΔ- ΣΥΝ) πρωτοστατούν στον αποκλεισμό πέντε αντιπροσώπων του ταξικού συνδικάτου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων από το Συνέδριο του ΕΚ για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς. Πρόσφατα, μάλιστα, οργάνωσαν πραξικοπηματικά και Γενική Συνέλευση ...30 δευτερολέπτων. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο το μεγαλείο του!



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ