Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να νεκρώσει η παραγωγή να βουλιάξουν οι πλατείες!

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 64 πόλεις:

  • Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο)
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός)

Ούτε βήμα πίσω απ' όσα δικαιούμαστε. Σήμερα, όλοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ!
Ούτε βήμα πίσω απ' όσα δικαιούμαστε. Σήμερα, όλοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ!
Σήμερα η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στους ρυθμούς της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σήμερα οι εργαζόμενοι ολόκληρης της χώρας απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ, στην Αθήνα και σε 63 ακόμα πόλεις. Δίνουν στον αγώνα για το Ασφαλιστικό χαρακτηριστικά παλλαϊκής διαδήλωσης, μάχης καθολικής για την απόκρουση της επίθεσης, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων. Από τα χαράματα, μαζικά και αποφασισμένα, δίνουν στις πύλες των εργοστασίων τον αγώνα της περιφρούρησης.

Εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι και νεολαία, άνεργοι και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες, μικρομεσαίοι αγρότες, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα και στις Επιτροπές Αγώνα δίνουν μια κρίσιμη, ταξική μάχη. Πάνε κόντρα στο ρεύμα των αντεργατικών ανατροπών. Παλεύουν να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Συγκρούονται με τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που τροφοδοτεί και καθοδηγεί αυτά τα σχέδια. Γυρίζουν την πλάτη τους στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που παίζει παιχνίδια σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Που στομώνει τις διεκδικήσεις τους.

Η Ελλάδα του μόχθου, οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας, έχουν μόνο ένα δρόμο: Το δρόμο της ταξικής πάλης. Οσο πιο δυνατή ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, τόσο πιο καθαρό θα είναι το μήνυμά τους. Αλλωστε, η άρχουσα τάξη, η πλουτοκρατία έχει τις κυβερνήσεις της και τα κόμματά της. Η εργατική τάξη έχει τα ταξικά της συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, το δίκιο της και τον αγώνα της. Μόνο σε αυτά μπορεί να στηριχτεί. Μόνο με αυτά μπορεί να ελπίζει. Γι' αυτό πρέπει σήμερα να παραλύσουν τα πάντα. Να μην κουνηθεί φύλλο. Γι' αυτό πρέπει να «βουλιάξουν» από εργατόκοσμο οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Με όλα τα μέσα, με κάθε τρόπο, να σταματήσει η παραγωγή, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες από τους απεργούς.


Ως εδώ! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα το ΠΑΜΕ. Ξεσηκωμός! Αυτό είναι το σύνθημα των ταξικών συνδικάτων. Οχι μόνο για να τους σταματήσουμε. Αλλά και για να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Να οργανώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την πάλη μας. Να φέρουμε στο προσκήνιο όλες τις απαιτήσεις μας. Για μεροκάματα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια και καθολική, με συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι μιζέριας. Για νέες κατακτήσεις, παρακαταθήκη στη νέα γενιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ