Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΣΔΙΤ»
«Πράσσειν άλογα» για μπόλικο κέρδος

«Πράσσειν άλογα σε κόκκινο χορτάρι» ήταν η χτεσινή εμφάνιση του υπουργού Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να κρύψει την πραγματική είδηση: Οτι η κυβέρνηση παραχωρεί τα δημόσια σχολεία από την κατασκευή έως την εκμετάλλευση στους ιδιώτες. Ο υπουργός πήγε στο Φάληρο για να υπογράψει την πρώτη σύμβαση «Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», που σηματοδοτεί και επίσημα ότι τα σχολεία από την κατασκευή τους ως και τη λειτουργία τους θα υπάρχουν ως εμπορεύματα, που μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να παράγουν κέρδος.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε με την Εθνική Τράπεζα Πρόγραμμα Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή 25 σχολείων. Ετσι, με την κυβερνητική βούλα, διευρύνεται το πλαίσιο δράσης του κεφαλαίου και στον τομέα της εκπαίδευσης, με στόχο ακόμη περισσότερα κέρδη. Προσθέτει ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, καθώς κριτήριο για την υλοποίηση των ΣΔΙΤ αποτελεί η ανταποδοτικότητα και η επιχειρηματικότητα. Και, φυσικά, οι ιδιώτες, εκτός από την κατασκευή σχολείων, αποκτούν και το δικαίωμα μακροχρόνιας χρήσης των σχολικών χώρων για να αναπτύξουν διάφορα «επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά» προγράμματα πάντα στο πλαίσιο της διά βίου κατάρτισης, απασχολώντας ανασφάλιστους, χαμηλόμισθους ή εθελοντές.

Η κυβέρνηση διά του υπουργού Παιδείας έδωσε χτες ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, καθώς τη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε «φωτοβολταϊκά συστήματα» στα σχολεία, «εξαερισμούς με αισθητήρες» και «έξυπνα παράθυρα», η πλειοψηφία των μαθητών κάνει μάθημα σε τρώγλες. Το 70% των νηπιαγωγείων είναι σε μισθωμένα κτίρια και εντελώς ακατάλληλα. Πάνω από το 85% των σχολείων δεν πληροί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, με τους περισσότερους τραυματισμούς μαθητών να οφείλονται σε σχολικά ατυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ