Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9951

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ»
Πρωταρχικός στόχος το κέρδος των μεγαλομετόχων

Η αύξηση των κερδών των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ και η κυβερνητική απόφαση για την προσαρμογή των τιμολογίων στα μέτρα των ιδιωτών παραγωγών, οι λόγοι για τις ανατιμήσεις. Χρειάζεται ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας λαϊκής ιδιοκτησίας.


ΣΕΛ.  8  -  10
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ναυτιλία, λιμάνια, ναυπηγοεπισκευή λαϊκή περιουσία

Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία και τα λιμάνια αποτελούν στρατηγικής σημασίας τομείς της οικονομίας, που μπορούν να αναπτύσσονται για την ευημερία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μόνο στο πλαίσιο της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.


ΣΕΛ.  15  -  17

Ολοι με το ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 61 ακόμη πόλεις όλης της χώρας για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η καθολική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του δε στοχοποιεί ένα μόνο κλάδο, ή μια ηλικιακή κατηγορία εργαζομένων, αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη. Εκπορεύεται από τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν συνομολογήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως συνέχεια της βαθιά αντιασφαλιστικής πολιτικής τους με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα.

Ο χαρακτήρας της επίθεσης, που ανέλαβαν τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες - ο καθένας από το πόστο του - να τη φέρουν σε πέρας, επιβάλλει, χωρίς αναμονή, απάντηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, κλιμάκωση της πάλης με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, καταδίκη της γραμμής της συναίνεσης, ολομέτωπη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, προϋποθέσεις για το δυνάμωμα και την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΟΒΣΑ, αγωνιστικά Σωματεία και Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων σε όλη τη χώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.


ΣΕΛ.  2  -  5

Associated Press

Associated Press

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ
Η «πράσινη οικονομία» του μεγάλου κεφαλαίου

Το ιδεολόγημα της «πράσινης οικονομίας» δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να προχωρήσει ακόμα πιο εντατικά στην καταλήστευση των φυσικών πόρων του πλανήτη προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του.

Με την «καταιγίδα» της υποκρισίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπαλί της Ινδονησίας, στη 13η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, τα ιμπεριαλιστικά κράτη επιχειρούν να σβήσουν με μία μονοκονδυλιά τα αμέτρητα εγκλήματά τους σε βάρος της ανθρωπότητας και του φυσικού περιβάλλοντος.


Νίκος ΠΕΡΠΕΡΑΣ


ΣΕΛ.  20  -  21

Προσφορές
  • Ο σύντροφος Αντώνης Αργυρόπουλος, αντιστασιακός, χαιρετίζοντας τα 90χρονα της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και τα 90 χρόνια αγώνων του ΚΚΕ, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων της ΚΟ Αθήνας, 5.000 ευρώ.
  • Φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας προσφέρουν το ποσό των 3.000 δολαρίων Αυστραλίας για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.
  • Οι αδελφές Σοφία και Μαρία Κ. Δημαρά προσφέρουν 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του αδελφού τους ΘΑΝΑΣΗ ΔΗΜΑΡΑ.
  • Ο αντιστασιακός κομμουνιστής Παν. Βαζούρας προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.


«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Θυσία στο βωμό του κεφαλαίου

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού εφάρμοσαν πιστά τις πολιτικές ναρκοθέτησης της ΟΑ, σε συμφωνία με την ΕΕ, τώρα ερίζουν για το ποιος αδράνησε να βάλει «λουκέτο» ή να την ιδιωτικοποιήσει με καλύτερους όρους.


ΣΕΛ.  11
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ενταση της βίας σε βάρος τους

Η επίθεση, που δέχτηκαν οι Πακιστανοί στο Αιγάλεω από 25 οπλισμένα άτομα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το τελευταίο διάστημα οι μετανάστες δέχονται επιθέσεις είτε από ομάδες ρατσιστών, είτε από τις δυνάμεις καταστολής.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ