Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Προχωράει η αμοιβαία συνεργασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το ταξίδι του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στη Βενεζουέλα και οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας Ούγκο Τσάβες, στις οποίες οι δύο πλευρές αποφάσισαν την παραπέρα εμβάθυνση της συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό και ανθρωπιστικό τομέα.

Οι δύο Πρόεδροι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της λειτουργίας της κοινής εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου, που θα δραστηριοποιείται σε κοίτασμα που έχει παραχωρήσει η Βενεζουέλα, ενώ η Λευκορωσία συνεισφέρει με εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Από αυτή την κοινή προσπάθεια, στη Βενεζουέλα θα πηγαίνει το 60% των εσόδων και στη Λευκορωσία το 40%.

«Με τον Ούγκο Τσάβες συμφωνήσαμε πως με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στις διεθνείς οργανώσεις. Μας ενώνει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, η κοινωνικά προσανατολισμένη εσωτερική πολιτική κι οι προσπάθειες απόκρουσης των ξένων πιέσεων», δήλωσε ο Αλ. Λουκασένκο.

Οι δύο Πρόεδροι υπέγραψαν διάφορες συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ άλλων την κατασκευή 5 χιλιάδων σπιτιών από λευκορώσικες εταιρείες, ενώ η Βενεζουέλα εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την απόκτηση αντιπυραυλικών συστημάτων (ραντάρ και πυραύλων «εδάφους - αέρος») που κατασκευάζονται στη Λευκορωσία.

  • Χτες στη Βενεζουέλα ξεκίνησε η λεγόμενη νέα ώρα, δηλαδή η εργάσιμη μέρα θα αρχίζει μισή ώρα αργότερα, μέτρο που από την κυβέρνηση εξηγείται ως απαραίτητο «για να ανέβει η αποδοτικότητα της εργασίας».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ