Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Καταψήφισε η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» το δημοτικό προϋπολογισμό του 2008, αφού κινείται στη λογική υλοποίησης της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, την πολιτική της ανταποδοτικότητας, της ιδιωτικοποίησης, της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, μετατρέπει το δήμο σε μηχανισμό του κράτους, βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις της παράταξης, ο επικεφαλής της Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε ότι το σύνολο σχεδόν των έργων του τεχνικού προγράμματος εκχωρείται στους εργολάβους, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις δημοτικές υπηρεσίες και ότι ο δήμος πρωτοστατεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στη γενικότερη υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Σχετικά με τα έσοδα του προϋπολογισμού τόνισε ότι κύριο χαρακτηριστικό είναι για μια ακόμη χρονιά η αύξηση των φόρων και των «ανταποδοτικών τελών» για τους εργαζόμενους πάνω από τον πληθωρισμό, την ώρα που η ακρίβεια ροκανίζει τα λαϊκά εισοδήματα. Παράλληλα, υποχρηματοδοτούνται πολιτισμός, αθλητισμός, κοινωνική πρόνοια και έργα πρασίνου.

«Θα αγωνιστούμε ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμβάλει στην ανάπτυξη της πάλης του λαού για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων και της πόλης», κατέληξε ο Αγ. Σαχίνης.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δήμου και τη δημοτική παράταξη του ΛΑΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ