Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Συνειδητό έγκλημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις εξελίξεις στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ:

«Οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής" δεν πρέπει να αποδεχτούν τετελεσμένα. Είναι τρομοκρατικό το δίλημμα "κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση", που επαναλαμβάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, αντιγράφοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Στην ολοκληρωτική παράδοση των αερομεταφορών στο κεφάλαιο και στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Πρέπει να τα απορρίψουν, ακόμα κι αν συνοδεύονται με υποσχέσεις για το εργασιακό τους μέλλον.

Το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της "Ολυμπιακής", δεν είναι ζήτημα ανικανότητας ή λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι συνειδητή επιλογή τους σε συνεργασία με την ΕΕ και με την αξιοποίηση των αποφάσεών της. Το πρόβλημα της "Ολυμπιακής" δεν είναι πρωτίστως οικονομικό ή νομικό, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά πολιτικό.

Για ασφαλείς και φθηνές αερομεταφορές πρέπει να απορριφθεί συνολικά η στρατηγική του "ευρωμονόδρομου", της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών. Η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα αερομεταφορών, κατάργηση των ιδιωτικών εταιρειών αερομεταφορών και ένταξη των εργαζομένων σε αυτές στον ενιαίο φορέα.

Η υπόθεση της "Ολυμπιακής" αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό πρέπει να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" και να καταδικάσουν την πολιτική και τους στόχους της κυβέρνησης και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ