Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγκέντρωση στις 12 Δεκέμβρη

Με νέες συγκεντρώσεις στις 12 Δεκέμβρη, στις πρωτεύουσες των πυρόπληκτων περιοχών, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι πυρόπληκτοι της Πελοποννήσου, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια. Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα, προχτές Κυριακή, στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αιγιάλειας, οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων που συγκεντρώθηκαν στη Ζαχάρω απ' όλες τις πληγείσες περιοχές.

Σε κοινή ανακοίνωση - ψήφισμα των Επιτροπών Αγώνα επισημαίνεται πως «τρεις μήνες μετά και τα πράγματα για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους κτηνοτρόφους πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι φωτιές έκαψαν ανθρώπους, σπίτια, το βιος μας. Τώρα έρχονται οι πλημμύρες για να καταστρέψουν ό,τι είχε απομείνει».

Και τονίζεται: «Οργανώνουμε τον αγώνα μας, συντονίζουμε τη δράση μας, άμεσα παλεύουμε:

  • Να πραγματοποιηθούν τα τεχνικά έργα που χρειάζονται έτσι ώστε να έχουμε περιορισμό των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις κ.λπ. Αμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Να λειτουργήσει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
  • Να αντισταθούμε στην ΚΑΠ και την αναθεώρησή της, που ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που οδηγεί με πιο γρήγορους ρυθμούς στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Να παλέψουμε για να λυθούν τα σοβαρά και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα που μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε τα χωριά μας και έχουν σχέση με τη δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία και άλλα.
  • Αμεσα να δοθούν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους με άμεση και δίκαιη διανομή και οικονομική ενίσχυση για την επιδιόρθωση ή ανακατασκευή των περιφράξεων.
  • Εως τα Χριστούγεννα, να δοθούν οι επιδοτήσεις σε όλες τις καλλιέργειες χωρίς οι αγρότες να πληρώσουν κανένα χαράτσι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (όπως γινότανε παλαιότερα). Επίσης, μέχρι τα Χριστούγεννα να δοθούν οι αποζημιώσεις για τη φετινή παραγωγή, με βάση την έως τώρα καταγραφή και τα δικαιώματα που έχει ο κάθε αγρότης».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kαμία υποχώρηση απέναντι σε αυτούς που καίνε το μέλλον μας(2022-08-19 00:00:00.0)
Επιτροπή Αγώνα συγκρότησαν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας(2021-08-25 00:00:00.0)
Πετσοκομμένα τα «τσεκ» των ενισχύσεων(2014-12-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα(2007-11-17 00:00:00.0)
Στόχος η Επιτροπή Αγώνα σε κάθε δήμο!(2007-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ