Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9936

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Ολοι σήμερα στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ!

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ σήμερα στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη, καθώς οξύνεται η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Ο υπουργός Απασχόλησης προανήγγειλε χτες νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Απεργία αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι για τις 27 Νοέμβρη και 12 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  16  -  17

Πακτωλός στα μονοπώλια ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο λαϊκό εισόδημα

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από τον προϋπολογισμό. Μπορεί και πρέπει να αντεπιτεθεί, προτάσσοντας το σύνολο των σύγχρονων αναγκών του, ενάντια στην πολιτική του λεγόμενου «ευρωμονόδρομου»

Ο προϋπολογισμός θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, διασφαλίζοντας την αύξηση των δημοσίων εσόδων, ιδιαίτερα με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, το πλαίσιο ενοποίησης της φορολόγησης καυσίμων θέρμανσης και κίνησης, η επιβολή ετήσιου τέλους για τα ακίνητα σε συνδυασμό με πιθανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Από την άλλη, νέος πακτωλός προβλέπεται να διοχετευτεί στους μονοπωλιακούς ομίλους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών υποδομών και υπηρεσιών. Ετσι προωθούνται οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, σύμφωνα με τη Στρατηγική της Λισαβόνας.

Την ίδια στιγμή, οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις δεν καλύπτουν ούτε καν τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων, σε συνδυασμό και με τον πληθωρισμό. Αποδεικνύεται ότι παραμένει σταθερός ο αντιλαϊκός ταξικός προσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τις μεταβολές στις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας και την έξοδο από το καθεστώς «επιτήρησης» της ΕΕ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Motion Team


ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Κίνδυνος για νέες καταστροφές

Αντιμέτωπος με τις πλημμύρες βρίσκεται για άλλη μια φορά ο λαός του Εβρου, ενώ τις πληγές του μετρά ο εργαζόμενος λαός της Ροδόπης, από τις καταστροφές που προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο και ακόμη δεν έχουν καταγραφεί.

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται από χτες οι κάτοικοι του Εβρου, αφού η στάθμη των ποταμών Αρδα και Εβρου έχει ξεπεράσει τα όρια επικινδυνότητας.

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα των πλημμυρών στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό (φωτ. από τις πλημμύρες του 2006).


ΣΕΛ.  15


ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Απάντηση με μαζική αποδυνάμωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η μαζική αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση του ΚΚΕ και του ταξικού λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  3
ΓΕΝΑΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2007
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί εργάτες

Με τη ζωή τους πλήρωσαν τρεις ακόμα εργάτες, μέσα σε λίγες μέρες, το εργοδοτικό κυνήγι του κέρδους και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


ΣΕΛ.  18
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική η συγκέντρωση του Δ. Χριστόφια

Δυναμική, μαζική, η χτεσινή συγκέντρωση του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  6
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των ειδικών σχολείων φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.


ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org