Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αιφνίδια παραίτηση του Φραντς Μιντεφέριγκ, από το SPD, αντικαγκελάριου και υπουργού Εργασίας. Επικαλείται «αποκλειστικά οικογενειακούς λόγους» σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Μέρκελ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νέα κρούσμα της γρίπης των πτηνών και οι βρετανικές υγειονομικές αρχές άρχισαν να θανατώνουν χιλιάδες γαλοπούλες, χήνες και πάπιες, σε φάρμα όπου εντοπίστηκε ο ιός.

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-- Το συνδικάτο των μηχανοδηγών στη Γερμανία (GDL)ανακοίνωσε γενική απεργία από σήμερα Τετάρτη στα εμπορικά και από την Πέμπτη στα επιβατικά τρένα μέχρι το Σάββατο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Αστυνομικοί διευθυντές 21 χωρών της αμερικανικής ηπείρου συναντήθηκαν χτες στην Κολομβία προκειμένου να ιδρύσουν την «Αμεριπόλ», τοπικό αστυνομικό οργανισμό που θα έχει ως στόχο του το οργανωμένο έγκλημα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τα δύο τρίτα των Αμερικανών (77%) εκτιμούν πως η χώρα υποφέρει από μία «κρίση ηγεσίας», έναντι ποσοστού 69% πριν ένα χρόνο, κι 65% πριν δύο χρόνια, τονίζεται σε έρευνα της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Σχεδόν οκτώ στους 10 Αμερικανούς (79%) πιστεύουν εξάλλου πως οι ΗΠΑ θ' ακολουθήσουν πορεία μαρασμού εάν δεν αναδείξουν καλύτερους πολιτικούς.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Στους 28.000 ανέρχονται οι Κογκολέζοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην ανατολική επαρχία «Βόρειο Κίβου» της ΛΔ Κονγκό, μετά τη νέα ανάφλεξη συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων και στρατιωτών.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ανοιχτό άφησε χτες το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, έπειτα από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, στις οποίες εξελέγη ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ντανίλο Τουρκ.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Δύο νεκροί - μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ουαχάμπ Ακμπάρ - και 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης, που σημειώθηκε χτες στο κτίριο του Κοινοβουλίου των Φιλιππίνων, στη Μανίλα. Η αστυνομία δεν αναφέρει τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προήλθε από σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην είσοδο του κτιρίου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ