Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9931

Ηλεκτρικό ρεύμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και όχι εμπόρευμα για το κέρδος

Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με κάθε μορφή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, χρειάζεται ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας που να είναι λαϊκή περιουσία, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα χτες στην περιοδεία της, που συνεχίζεται και σήμερα

  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αξιοποίηση της Ενέργειας και για οικιακή χρήση, για δημόσια κτίρια, για θέρμανση κλπ. είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Εντάσσεται μέσα στις ανθρώπινες υλικές και πολιτιστικές ανάγκες. Δεν μπορεί αυτό να υπόκειται στη λογική της κερδοφορίας ή στη λογική των ανταγωνισμών και της διαμάχης για την πελατεία.
  • Ο πόλεμος κατά του λιγνίτη είναι υποβολιμαίος. Ο λιγνίτης μπορεί να αξιοποιηθεί και ταυτόχρονα να προστατευτεί πλήρως το περιβάλλον. Υπάρχουν τεχνικά μέσα για να επιτευχθεί αυτό. Να σταματήσει το φαινόμενο των έρημων χωριών. Βεβαίως, κάποια χωριά πρέπει να μετεγκατασταθούν, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης της γης, όχι γενικά με πράσινο, αλλά για να παράγει γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με κάθε μορφή παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και γενικά της ιδιωτικοποίησης. Χρειάζεται αγώνας για τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα Ενέργειας, λαϊκή περιουσία, που θα εξασφαλίζει θέσεις μόνιμης δουλιάς με πλήρη δικαιώματα, θα αναπτύσσεται αξιοποιώντας τις εγχώριες πρώτες ύλες, θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αποκαθιστά όσους πλήττονται από τη δράση του.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 34η επέτειο του «Πολυτεχνείου»

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης για το «Πολυτεχνείο», με κορύφωση την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο Νοέμβρης 1973 επικαιροποιείται με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός μαζικού ρεύματος απεγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα που υπηρετούν τον «ευρωμονόδρομο», υπέρ της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.

Το «Πολυτεχνείο» απέδειξε ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί να υψώσει το ανάστημά του και να αναμετρηθεί με κάθε ταξικό - πολιτικό αντίπαλο, όταν πλατιές λαϊκές δυνάμεις ξεφύγουν από τη μοιρολατρία και τα ιδεολογήματα που καλλιεργούν οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος, όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του.


ΣΕΛ.  11


ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Σχέδιο ενίσχυσης της καλπονοθείας

Η παραπέρα ενίσχυση του καλπονοθευτικού χαρακτήρα του ισχύοντος εκλογικού νόμου διαπερνά το σχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Μόνο η απλή αναλογική είναι παραδεκτή από το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Καθήκον όλων ο ξεσηκωμός

Την επιτάχυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης επιβεβαίωσε η χτεσινή Κυβερνητική Επιτροπή. Την ερχόμενη Τετάρτη η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 12 του Δεκέμβρη


ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
Στη ρότα της αντιλαϊκής πολιτικής

Τόσο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταλλάσσουν πυρά για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  10
«THYSSEN KRUP» ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πουλάει και νοικιάζει εργάτες

Με τις πλάτες του σωματείου, η ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων υπέγραψε συμφωνητικό ενοικίασης των εργαζομένων στο τμήμα τροχαίου υλικού, το οποίο πούλησε σε ... στέλεχός της.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ