Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σονάτα του σεληνόφωτος

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο από τον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα FM»

Στη «Σονάτα του Σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου, το ποιητικό έργο που πάνω του «οικοδομήθηκε» η Τέταρτη Διάσταση, θα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ποιητική Αδεία» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης, αύριο Κυριακή 12 με 2 το μεσημέρι στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», 17 χρόνια μετά τον θάνατο του ποιητή.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία όπως και όλες οι γυναίκες στο έργο του Γιάννη Ρίτσου είναι μια μυστηριακή και γόνιμη ύπαρξη πλήρης από τις φωνές της ζωής και της συνείδησης, εξομολογείται μέσα σε ένα δωμάτιο παλιού σπιτιού, ενώ από το ανοιχτό παράθυρο μπαίνει ένα «ανελέητο» φεγγαρόφωτο, δημιουργώντας μια αγιογραφική και αισθησιακή ατμόσφαιρα που βοηθά στην «απελευθέρωση» από όλα τα περασμένα.

Απόψε στις 20.30 από την τηλεόραση τον «902 TV» θα μεταδοθεί η εκπομπή «Ματιές στον κόσμο» με την Αννα Μπαλλή. Τα θέματα αφορούν στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις.

«902 TV»

Αύριο Κυριακή στον «902 TV» στις 08.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Το Βήμα της Βουλής» με θέμα τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες των ημερών, στις 15.30 θα έχει «Αθλητικές συναντήσεις», ενώ στις 17.30 ο Παύλος Ρούφας παρουσιάζει αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Στις 22.05 «Κλασικές αρμονίες» με τα μπαλέτα Μπολσόι.

Τη Δευτέρα στις 20.30 στην «Κινηματογραφική βραδιά» θα προβληθεί η τούρκικη ταινία «ΤV or Not TV». H ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, με φόντο την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση από το πραξικόπημα του 1980.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ