Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ
Τραυματισμός 14χρονου Αφγανού

Επεισόδιο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 Αφγανού σημειώθηκε χτες στο λιμάνι της Πάτρας. Ο 14χρονος Αφγανός καταγγέλλει ότι άντρας του Λιμενικού τον τραυμάτισε με μαχαίρι, όταν προσπάθησε να διαφύγει με πλοίο της γραμμής για την Ιταλία. Ο 14χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο (δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή του) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον Αφγανό, άντρες του Λιμενικού τον εντόπισαν σε ένα φορτηγό όπου είχε κρυφτεί. Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν απέτυχαν και την ώρα που τους ξέφευγε κάποιος από τους λιμενικούς τον τραυμάτισε. Ωστόσο, κατάφερε να πηδήξει το φράχτη του λιμανιού, βρέθηκε κοντά σε συμπατριώτες του οι οποίοι ειδοποίησαν διερχόμενο αστυνομικό και αυτός με τη σειρά του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Πατρών, ενώ λίγο αργότερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης «για την καταγγελία 14χρονου Αφγανού, ότι τραυματίστηκε με μαχαίρι από άνδρα του Λιμενικού Σώματος». Σήμερα αναμένεται να είναι στη διάθεση του εισαγγελέα η ιατροδικαστική έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ