Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9925

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Αύριο όλοι στους δρόμους

Αύριο τα συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, γονέων, εργαζομένων σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα, οι μαθητές συγκεντρώνονται στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και οι φοιτητές στις 12 μ. στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και οι φοιτητές την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΟΞΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ρίχνουν σε επικίνδυνη δίνη τα Βαλκάνια

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απεμπλακεί από τη λαθεμένη συμφωνία του 1992 και να στρέψει την προσοχή της στα εξής ζητήματα:

  • Οποιαδήποτε και να είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας, εφόσον περιέχει τον όρο «Μακεδονία», πρέπει να προσδιοριστεί ως αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικός όρος και να διασφαλιστεί η Ελλάδα από κάθε πνεύμα αλυτρωτισμού. Να διασφαλιστεί ο σεβασμός των συνόρων.
  • Σήμερα στα Βαλκάνια έχει εδραιωθεί η διείσδυση της ΕΕ και ιδιαίτερα των ισχυρών χωρών της, έχουν εδραιωθεί οι ΗΠΑ και παρεμβαίνει η Ρωσία με τους αγωγούς πετρελαίου. Η περιοχή, λοιπόν, βρίσκεται στη δίνη ακόμα πιο οξυμένων ανταγωνισμών.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να πει «όχι» στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Τα ξένα στρατεύματα πρέπει να φύγουν από το Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή. Ενα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, με ασαφή μάλιστα σύνορα με τη FYROM γιατί το ΝΑΤΟ απαγορεύει να καθοριστούν τα σύνορα, δημιουργεί προβλήματα αποσταθεροποίησης, ενδεχομένως και διάλυσης της γειτονικής χώρας. Πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία δύο καθαρά αμερικανικών προτεκτοράτων, Κόσσοβο και FYROM.
  • Οι επιχειρηματίες που κάνουν επενδύσεις στη γειτονική χώρα δεν αποτελούν «γέφυρα φιλίας». Γέφυρα φιλίας μπορεί να γίνουν οι λαοί, και σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν αντιμετωπίζονται με αμοιβαίο συμφέρον όλα τα προβλήματα.

ΣΕΛ.  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μαζικό προσκλητήριο κλιμάκωσης της πάλης

Ενα σταθερό και αποφασιστικό βήμα στην πορεία κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων κατέγραψαν, χτες, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας, ενώ νέες δυνάμεις έκαναν για πρώτη φορά το βήμα, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις και στις πορείες των ταξικών δυνάμεων. Από σήμερα η μάχη συνεχίζεται για την πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 12 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  11  -  13


ΡΩΣΙΑ
Μαζικά τιμήθηκε ο Κόκκινος Οχτώβρης

Παρά την εικόνα που επιχειρούν να δώσουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, η 90ή επέτειος της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τιμήθηκε από χιλιάδες κόσμου χτες στη Μόσχα.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ

Δολοφονική επίθεση δέχτηκαν χτες μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ από άτομα που παρουσιάζονται ως «αντιεξουσιαστές» στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ