Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Στην «κανάτα» της ΕΕ η κυβέρνηση

Με τις ολέθριες προτάσεις της Κομισιόν που θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση την αμπελοκαλλιέργεια, συμφωνεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που έγινε χτες και προχτές, αποδέχτηκε την ουσία των αρνητικών σχεδιασμών της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας υπουργός, ζήτησε από το Συμβούλιο την αύξηση της χρηματοδότησης των εθνικών φακέλων (δηλαδή τη χρηματοδότηση κάποιων εθνικών δράσεων για το κρασί, που όμως όπως φαίνεται θα γίνει «καπνός»... από τα όσα σκοπεύει να ψηφίσει). Επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τη χρήση ζάχαρης, αλλά αυτό το επιδιώκουν 20 χώρες της ΕΕ, που έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Τα παραπάνω χρησιμοποιούνται ως το κυβερνητικό άλλοθι της αποδοχής των αρνητικότατων προτάσεων της Κομισιόν για την αναθεώρηση της ΚΟΑ κρασιού. Το ζήτημα βέβαια είναι πως οι μικρομεσαίοι αμπελουργοί δεν έχουν σε τίποτα θετικό να ευελπιστούν, από τα όσα τους επιφυλάσσουν κυβέρνηση και ΕΕ. Είναι δε σίγουρο πως δε θα τους σώσουν οι ψευτοεπιδοτήσεις που πρόκειται να δοθούν για να εγκαταλείψουν την αμπελοκαλλιέργεια και να οδηγηθούν μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα.

Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, αφού τη σχετική εισήγηση (που στην ουσία συμφωνούσε με τις προτάσεις της Κομισιόν για το κρασί, την έκανε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή και την υπερψήφισαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ