Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περσινές επιτυχίες

«Καυτός πάγος» στο «Θέατρο Εξαρχείων»
«Καυτός πάγος» στο «Θέατρο Εξαρχείων»
Το «Θέατρο Εξαρχείων» ξεκινάει τη νέα σεζόν, στις 10/10 με την επανάληψη του έργου της Μπράιονι Λέιβερι «Καυτός πάγος», που θα παίζεται για δύο μήνες. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ για τον πόνο, τον πόθο για ζωή, την εκδίκηση, την ελπίδα και τη δύναμη της συγχώρεσης, γραμμένο από μία σημαντική φωνή της αγγλικής δραματουργίας, με ευαισθησία, πάθος και χιούμορ. Η μετάφραση είναι της Αννίτας Δεκαβάλλα, η σκηνοθεσία του Τάκη Βουτέρη, τα σκηνικά - κοστούμια της Εύας Μανιδάκη, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Αννίτα Δεκαβάλλα, Τάκης Βουτέρης.

  • Επίσης, από τις 10/10, επαναλαμβάνεται στη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, με τους Χρήστο Στέργιογλου, Γιάννη Ροζάκη, Ακη Λυρή. Το έργο αφορά σε έναν κατά συρροή παιδεραστή - δολοφόνο, στο Αννόβερο το 1924, που συγκλόνισε ολόκληρη τη γερμανική κοινωνία. Το κείμενο βασίζεται σε αληθινά πρακτικά των συνεδριών που έγιναν μεταξύ του δολοφόνου και έναν γνωστό καθηγητή Ψυχιατρικής της εποχής, παρουσία ενός νεαρού στενογράφου. Μετάφραση Βασίλης Πουλαντζάς, σκηνοθεσία Μπέττυ Αρβανίτη, σκηνικά - κοστούμια Θάλεια Ιστικοπούλου, σύνθεση ήχων Δημήτρης Ιατρόπουλος.
  • Το θέατρο «Αργώ» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, από τις 10/10, το έργο της Charlotte Keatley «Σκοτώνουμε τη Μαμά;» σε απόδοση - σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Σκηνογραφία Μαρία Βασιλάκη, κοστούμια Ιωάννα Τσιάμη, μουσική επιμέλεια Νέστωρ Κοψιδάς. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Ευγενία Αποστόλου, Ιφιγένεια Αστεριάδη, κ.ά.
  • Για δεύτερη χρονιά και το «ΕσωΘέατρο» επαναλαμβάνει το πασίγνωστο κλασικό μυθιστόρημα «Εγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι. Η διασκευή είναι του Τάσου Προύσαλη. Σκηνοθεσία - φωτισμοί Γιάννη Καλατζόπουλο, σκηνικό - κοστούμια Κοσμά Πανωρίδη. Μουσική επιμέλεια Ναταλίας Τζήμα. Παίζουν: Τάσος Προύσαλης, Μανώλης Δραγάτσης, Σταυρούλα Ντέμκα, Μαρία Κωνσταντινίδου.
  • Το «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Ν. Γκόγκολ θα επαναλάβει (από 10/10) στην «Αλκυονίδα», το «Μοντέρνο Θέατρο» του Γιώργου Μεσσάλα, με τον ίδιο στο μοναδικό ρόλο του έργου και σε δική του σκηνοθεσία. Το έργο θα παίζεται έως τις 25/10, από Τετάρτη έως Κυριακή (8μ.μ.). Από τις 26/10 θα επαναληφθεί η μολιερική κωμωδία «Φιλάργυρος», σε απόδοση Ντένης Θέμελη, σκηνοθεσία Γ. Μεσσάλα, σκηνικά Β. Τσιντζικώφ, φωτισμούς Σ. Τομτσίνι. Παίζουν: Γ. Μεσσάλας, Ντ. Θέμελη, Μ. Διακουμάκου, Π. Σπηλιόπουλος, Π. Μοσχολιδάκης, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ