Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Οχι στην κατεδάφιση

Παρέμβαση του επικεφαλής της «Συμπαράταξης» Σπύρου Χαλβατζή, κατά του αποχαρακτηρισμού και της κατεδάφισης του διατηρητέου χάριν του νέου Μουσείου Ακρόπολης

Την ανάγκη άμεσης ανάκλησης της απόφασης του ΥΠΠΟ να αποχαρακτηριστεί το διατηρητέο κτίριο της Διον. Αρεοπαγίτου 17, που τώρα κινδυνεύει με κατεδάφιση, σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας. Παράλληλα, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση ώστε να συντελέσει στην ανάκληση αυτής της απόφασης, που ανοίγει το δρόμο για αποχαρακτηρισμό και άλλων διατηρητέων κτιρίων.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, το κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο, δηλαδή προστατευόμενο από την πολιτεία ως σημαντικό δείγμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. «Πρόκειται», επισήμανε, «για ένα πλήγμα στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά και στην αισθητική, χωρίς ουσιαστική αιτία». Αρκεί να σημειωθεί ότι το κτίριο αποχαρακτηρίστηκε με τη «λογική» ότι εμποδίζει τη... θέα από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης προς τον ιερό βράχο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθήνας Νικ. Κακλαμάνης, απαντώντας στον Σπ. Χαλβατζή, είπε ότι θα καλέσει και τις δύο πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτήρισε το θέμα της αισθητικής ...«καθαρά προσωπικό»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ