Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 23/9
  • Β. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζουγανέλης
    Β. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζουγανέλης
    Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» δίνουν συναυλία στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα.
Δευτέρα 24/9
  • Το έργο της Β. Shamieh, «The Black Eyed» παρουσιάζει (8.30μ.μ.) στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας) η «Ομάδα Δυτικά της Πόλης». Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 85 χρόνων από τη Μικρασιατική Τραγωδία, που διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας σε συνεργασία με τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα. Μαζί της η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Καραδήμος.
  • Η δημοφιλής ποπ ροκ μπάντα «Οκεαν Ελτζι» από την Ουκρανία δίνει συναυλία στο Λυκαβηττό.
Τρίτη 25/9
  • Συναυλία στη μνήμη της Κάλλας, διοργανώνει η Εταιρεία για το Κτίριο της Οπερας και την Ακαδημία «Μαρία Κάλλας», στο Ηρώδειο (8.30μ.μ.). Συμμετέχουν οι διάσημες λυρικές τραγουδίστριες Βεσελίνα Κασάροβα και Βερονίκ Ζενς και η 90μελής ρωσική συμφωνική ορχήστρα «Musica Aeterna», σε διεύθυνση του Ελληνα μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή.
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση έργων του Νικόλα Κληρονόμου. Ο γνωστός δημιουργός σ' αυτή του τη δουλιά με τίτλο «Τα παιδικά του χρόνια... ένα ταξίδι», προσεγγίζει τα πρώτα 18 χρόνια του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και δημιουργεί ένα εικαστικό ημερολόγιο με έργα μεγάλων διαστάσεων, που περιέχουν κείμενα και εικόνες με πλούσια εικαστικά μέσα.
Τετάρτη 26/9
  • Σταρόβας, Μπουλάς, Μαχαιρίτσας, Μιτζέλος
    Σταρόβας, Μπουλάς, Μαχαιρίτσας, Μιτζέλος
    Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής φιλοξενείται (8.30μ.μ.) στην αίθουσα του δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Πέντε ταλαντούχοι μουσικοί από την Αρμενία (14 έως 23 ετών) θα ερμηνεύσουν έργα Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Παγκανίνι κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Μ. Χατζιδάκι παρουσιάζει το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», στο Θέατρο Βράχων (Βύρωνας), σε διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Τραγουδούν: Μάριος Φραγκούλης, Ελλη Πασπαλά.
  • Συναυλία δίνουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σάκης Μπουλάς, Αντώνης Μιτζέλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ελεονόρα Ζουγανέλη, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη (9μ.μ.). Διοργανωτής ο σύλλογος παροχής βοήθειας και κατ' οίκον νοσηλείας «Η Παμμακάριστος».
  • Επιλογή έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, σε ενότητες, περιλαμβάνει η έκθεση, που παρουσιάζεται σε τέσσερις χώρους της Αθήνας (Μουσείο Μπενάκη, Ζάππειο Μέγαρο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μουσείο Αλεξ Μυλωνά). Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, θα εκτίθενται φωτογραφίες και χαρακτικά της μόνιμης συλλογής του ΜΜΣΤ.
Πέμπτη 27/9
  • Στην απολαυστική «Ροκοπανήγυρη», που κάνει στάση, στις 9.30μ.μ., στο θέατρο «Πέτρα» (Πετρούπολη), προσκαλούν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Ζουγανέλης και η μουσική τους συντροφιά.
  • Εργο του Νικόλα Κληρονόμου (λεπτομέρεια)
    Εργο του Νικόλα Κληρονόμου (λεπτομέρεια)
    «Διαστάσεις ιδιωτικού χώρου και Αισώπου μύθοι» τιτλοφορείται η έκθεση της Μαριλένας Ζαμπούρα, που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Thanasis Frissiras» (Κριεζώτου 7).
  • Το έργο «Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή» των Θοδωρή Γκόνη και Γιώργου Ανδρέου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στο «Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής. Παίζουν: Σύρμω Κεκέ, Αθηνά Μαξίμου, Εύη Σαουλίδου. Τραγούδι: Ελένη Τσαλιγοπούλου.
  • Εγκαινιάζονται στην αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11) έκθεση ζωγραφικής της Σταματίνας Ντούτσουλη με τίτλο «Νύκτα Κυνόεσσα» (μεσαίο επίπεδο) και έκθεση κατασκευών της Μαρίνας Μαραβελάκη με τίτλο «Good morning Athens» (κάτω επίπεδο).
Παρασκευή 28/9
  • Επτά υψίφωνοι τραγουδούν για την Μαρία Κάλλας, στο Θέατρο «Ολύμπια» της Λυρικής Σκηνής (8μ.μ.). Συμμετέχουν: Μάρθα Αράπη, Τζένη Δριβάλα, Δήμητρα Θεοδοσίου, Βασιλική Καραγιάννη, Μάτα Κατσούλη, Ελενα Κελεσίδη, Τζούλια Σουγλάκου. Τους συνοδεύει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με μαέστρο τον Ηλία Βουδούρη.
  • Συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.
Σάββατο 29/9
  • Συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα.

«Βιασύνη» - έργο της Μαριλένας Ζαμπούρα
«Βιασύνη» - έργο της Μαριλένας Ζαμπούρα

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ