Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πακέτα απάτης

«2,36 δισ. ευρώ. Παροχές Ανάσα για 2,5 εκατ. Ελληνες. Ποιοι και πόσα παίρνουν από τα δώρα».

«Πρώτο πακέτο - μαμούθ. Γκάζι με 2,3 δισ. ευρώ. 40 μέτρα για αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχους, ανέργους, γυναίκες - μητέρες, δημοσίου υπαλλήλους».

«Καταργείται ο φόρος κληρονομιάς και γονικών παροχών. Η πρώτη κατοικία απαλλάσσεται από φόρους και τέλη».

Είναι τρεις διαφορετικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι εφημερίδων. Σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο πρώτος του «Εθνους» και ο δεύτερος της «Ελευθεροτυπίας» στις 3 Σεπτέμβρη 2003 με αφορμή τις εξαγγελίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, λίγες μέρες πριν τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και μερικούς μήνες πριν τις εκλογές του 2004.

Ο τρίτος της «Απογευματινής» στις 9 Σεπτέμβρη 2007 με αφορμή τις εξαγγελίες του Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, μία βδομάδα πριν τις εκλογές.

Είναι τραγικά όμοιος ο τρόπος που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εξαπατήσουν από τη θέση της κυβέρνησης που διαχειρίζεται τον κρατικό κορβανά, κάθε φορά πριν από τις εκλογές, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους νέους ανθρώπους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους αγρότες. Ομως, στην πραγματικότητα αυτά τα πακέτα δεν είναι τίποτα άλλο παρά «μπίζνες για ψήφους», όπως σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ετσι κι αλλιώς, από την επομένη των εκλογών το μάρμαρο θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, αφού τα «πακέτα» που υποτίθεται ότι είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων μπαίνουν στα συρτάρια και τα διαδέχονται μέτρα που αδειάζουν το πορτοφόλι του ελληνικού λαού, που χτυπούν ακόμα περισσότερο τα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά του δικαιώματα, που «φουσκώνουν» τις τσέπες μόνο του μεγάλου κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ