Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χτυπήστε τον εκβιασμό

Το τελευταίο όπλο των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πριν την κάλπη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όλο και πιο εντατικά, είναι τα εκβιαστικά διλήμματα. Στόχος τους είναι ο εγκλωβισμός των λαϊκών συνειδήσεων ανάμεσα σε επιλογές ανώδυνες για το σύστημα, ώστε να μη στραφούν στην έμπρακτη αμφισβήτηση της σημερινής πολιτικής κατάστασης, δηλαδή να μην καταδικάσουν πολιτικά τα δύο κόμματα του κεφαλαίου και να μην πάει η ψήφος τους στο ΚΚΕ. Βλέπουν τις εκλογές ως ευκαιρία για να εκβιάζουν τη λαϊκή νομιμοποίηση στις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Ακούμε, λοιπόν, «Καραμανλής ή ακυβερνησία», «Παπανδρέου ή μπαμπούλας της Δεξιάς», «κυβερνητική σταθερότητα ή χάος». Αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα δεν είναι καινούρια, ενώ την επομένη των εκλογών, αν είναι ενισχυμένος ο δικομματισμός θα μπουν ακόμη πιο ισχυρά εκβιαστικά διλήμματα για την ίδια τη ζωή του λαού. Διλήμματα όπως, άνεργος ή μερική απασχόληση μικρά χρονικά διάστημα και ξανά μετά στην ανεργία. Μισθός πείνας ή απόλυση αν διεκδικείς και απεργήσεις. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία ή ανεργία. Χρεοκοπία του ασφαλιστικού ή αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και δουλιά έως τα 67, τα 70 χρόνια. Αδρά πληρωμένη Παιδεία και παραπαιδεία, φοιτητοδάνεια ή έξω από τα πανεπιστήμια τα παιδιά του λαού. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία ή ανεργία. Εγκατάλειψη της γης από τους αγρότες ή αποδοχή της υποδούλωσής τους στα μεγάλα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων και με χρέη στην Τράπεζα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και δεν έχουν λόγο να αγωνιούν με τέτοια διλήμματα. Αντίθετα, πρέπει να επιστρέψουν κατάμουτρα τους εκβιασμούς στους εκβιαστές και να τους κάνουν να έχουν αυτοί διλήμματα και αγωνίες. Να τους κάνουν να φοβηθούν και να χάσουν τον ύπνο τους, να αισθανθούν την ανάσα της λαϊκής αφύπνισης και ενεργοποίησης. Στη φάση αυτή, το πρώτο αποφασιστικό βήμα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στις 16 Σεπτέμβρη. Η ψήφος στο κόμμα που αποκρούει αυτή την επίθεση και τους εκβιασμούς, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τα λαϊκά προβλήματα, τα αίτια και τις λύσεις τους και αναδεικνύοντας το πραγματικό δίλημμα: δυνατός λαός και δυνατό κίνημα για ικανοποίηση των αναγκών του ή υποταγή στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση κάτω από το ζυγό της κυριαρχίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Και δεν μπορεί να υπάρχει άλλη απάντηση από το δυνατός λαός.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια απάντηση διαρκείας στα επαναλαμβανόμενα κύματα εκβιασμών της ζωής των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά μπαίνουν στη μέγκενη εκβιαστικών διλημμάτων που παράγουν οι δυνάστες τους. Είναι απάντηση σε όλα τα εκβιαστικά διλήμματα πάνω στα οποία οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεμελίωναν την κυριαρχία τους. Είναι η απάντηση στον εκβιασμό μεταξύ πλήρους ανεργίας ή μερικής απασχόλησης. Στις 16 Σεπτέμβρη δίνεται η ευκαιρία στα λαϊκά στρώματα να επιστρέψουν όλους αυτούς τους εκβιασμούς και στη θέση τους να βάλουν τα πραγματικά διλήμματα που αφορούν τη ζωή τους. Να βάλουν στην ημερήσια διάταξη την πάλη για τη λαϊκή εξουσία, προκαλώντας με την ενίσχυση του ΚΚΕ σημαντικό χτύπημα, εκλογικό και πολιτικό - ποιοτικό στο δικομματικό σύστημα κυβερνητικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ