Κυριακή 29 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του σ. Μήτσου Κατσιανάκου

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και είναι σαν χτες που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής, ο άνθρωπος, ο κομμουνιστής Μήτσος Κατσιανάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν ξημερώματα Κυριακής, 3 του Αυγούστου του 2003.

Ο κομμουνιστής, ο σύντροφός μας, ο Μήτσος της Εργατικής Αχτίδας, των Οργανώσεων της Αττικής, της Κρήτης, των Τρικάλων, των Ελλήνων εργατών στη Γαλλία, των Οργανώσεων του Κόμματος στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και των γειτονιών της Καλλιθέας, ο Μήτσος του Κεφαλόβρυσου, λείπει από κοντά μας.

Ο σ. Μήτσος εντάχτηκε από τα νεανικά του χρόνια στο επαναστατικό κίνημα όντας μέλος της ΔΝ Λαμπράκη και της ΕΔΑ. Το 1967, λίγο μετά την απριλιανή χούντα, έγινε μέλος του ΚΚΕ στο Παρίσι, όπου εργαζόταν.

Συνδικαλιστικό στέλεχος της CGT στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων στη Γαλλία, πήρε μέρος στην εξέγερση του Μάη του '68.

Αναδείχτηκε σε πρωτοπόρο στέλεχος του ΚΚΕ και στο 9ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του.

Σεμνός και ανιδιοτελής, έτσι όπως ταιριάζει στο μέλος του Κόμματος, υπομονετικός στη βοήθεια και στην ανάδειξη καινούριων στελεχών, πρόθυμος να τα αφήσει όλα και να σπεύσει όπου το Κόμμα τον χρειάστηκε. Στη Γαλλία και στη Δυτική Ευρώπη τα πρώτα χρόνια. Στην ΚΟ Αττικής, στην Εργατική Αχτίδα της ΚΟΑ, στην Καλλιθέα, αλλά και στα αγαπημένα του Τρίκαλα και στην Κρήτη, παντού όπου πέρασε ο σύντροφος Μήτσος άφησε θετικό έργο και καλές θύμησες.

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα και στο κομμουνιστικό κίνημα, όταν άλλοι τα δίπλωναν, πισωπατούσαν και απομακρύνονταν από το Κόμμα και το κίνημα, αγωνίστηκε πιστός στο μαρξισμό - λενινισμό, με απέραντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό.

Είχε το χάρισμα της προσφοράς και της πειθούς. Βοήθησε πολλούς συντρόφους να κατανοήσουν τις δυσκολίες του αγώνα. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά αποφασιστικά έλεγε τη γνώμη του, υποστήριζε την άποψή του, με σεβασμό στο συνομιλητή του.

Αταλάντευτος, με ευθυκρισία, μέσα στα συλλογικά πλαίσια συνέβαλε θετικά στην πρόοδο του Κόμματος.

Η αγωνιστική του στάση, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η προσήλωσή του στα ιδανικά και στους στόχους του ΚΚΕ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Τον θυμούμαστε πάντα και είναι μαζί μας στο δρόμο του αγώνα.

Ιδιαίτερα σήμερα στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην πάλη του Κόμματος, στη σκληρή εκλογική αναμέτρηση με το δικομματισμό, ενάντια στο συμβιβασμό και στον οπορτουνισμό, στον αγώνα μέχρι τη σοσιαλιστική νίκη, διαπιστώνουμε πολύ έντονα την απουσία του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ, για τον εκλογικό αγώνα, 400 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ