Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Νέα διεύθυνση και εξετάσεις

Το διατηρητέο κτίριο επί της Πειραιώς, όπου στεγάζεται η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Το διατηρητέο κτίριο επί της Πειραιώς, όπου στεγάζεται η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε αλλαγές του διευθυντή και όλων των μέχρι το περασμένο ακαδημαϊκό έτος διδασκόντων στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Διευθυντής επί χρόνια - και επί των ημερών του Νίκου Κούρκουλου - ήταν ο φιλόλογος, μεταφραστής του αρχαίου δράματος και πεζογράφος Τάσος Ρούσσος. Μεταξύ των διδασκόντων ήταν ο Στέφανος Κυριακίδης, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η παλαίμαχη στο αρχαίο δράμα και στη σχολή, χορογράφος Μαρία Χορς, η Ρεγγίνα Καπετανάκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης (διδάσκει λίγα χρόνια στη σχολή), κ.ά. Από τους προαναφερόμενους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δ. Λιγνάδης, ορίζεται αναπληρωτής διευθυντής, ενώ διευθυντής ο Βίκτωρ Αρδίτης (σκηνοθέτης, τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΑΠΘ).

Παράλληλα, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το χρόνο διεξαγωγής των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων της Δραματικής Σχολής του. Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007 και θα γίνουν, όπως και στο παρελθόν, σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν προετοιμάσει και να παρουσιάσουν δύο μονολόγους (έναν από το ρεπερτόριο του κλασικού θεάτρου - έως τον 18ο αιώνα - κι έναν από το σύγχρονο θέατρο) και ένα ποίημα. Οι δύο μονόλογοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μιάμιση σελίδα (και οι δύο μαζί) και το ποίημα τους 15 στίχους.

Στο δεύτερο στάδιο, θα μετέχουν όσοι υποψήφιοι θα επιλεγούν από το πρώτο στάδιο και θα διαγωνιστούν: Γραπτά πάνω στις γενικές γνώσεις τους για το θέατρο. Στο τραγούδι, στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό σε κείμενο που θα τους δοθεί έγκαιρα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη 2007, συνυποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου, πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, δύο φωτογραφίες και βιογραφικό σημείωμα, όπου να περιγράφουν και την ενδεχόμενη μέχρι τώρα σχέση τους με το θέατρο, τη μουσική και το χορό (σπουδές, εργαστήρια, συμμετοχή σε παραστάσεις κ.λπ.). Οριο ηλικίας των υποψηφίων είναι, σύμφωνα με τον νόμο, το 25ο έτος.

Πληροφορίες: Δευτέρα - Παρασκευή 11π.μ. - 2μ.μ., στη γραμματεία της σχολής (Πειραιώς 35-Αθήνα 10553, τηλ. 210-5225.634).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ