Αντιπροσωπείες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό και της ΟΒΣΑ εξέφρασαν χτες στο διοικητή του ΟΑΕΕ την αντίθεσή τους στην πώληση ομολόγων για την πληρωμή των επιδομάτων αδείας των συνταξιούχων ΕΒΕ
Αμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στην πώληση ομολόγων από τα αποθεματικά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την πληρωμή των επιδομάτων αδείας των συνταξιούχων. Αψηφώντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, συνδικαλιστές ΕΒΕ πραγματοποίησαν χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου. Στη συνάντηση που είχαν στη συνέχεια με τον διοικητή του, Κ. Κόντο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εκποίηση των αποθεματικών και διατύπωσαν τις προτάσεις τους για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του Ταμείου και την ανάγκη ουσιαστικής συμμετοχής του κράτους σ' αυτή.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνεται: «Η διαμαρτυρία και η αγανάκτησή μας είχε κατεύθυνση και την πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν ελλειμματικά Ταμεία και δε χρηματοδοτούν το νέο ασφαλιστικό οργανισμό που προέκυψε από την ενοποίηση. Αντίληψή τους είναι ότι το Ασφαλιστικό και η Υγεία αποτελούν κόστος που η κυβέρνηση θέλει να φορτώσει αποκλειστικά στις πλάτες των ασφαλισμένων».
Η ΟΒΣΑ προσθέτει: «Αυτή η πολιτική υπονομεύει τη λειτουργία και την ύπαρξη του ασφαλιστικού μας οργανισμού, ανοίγοντας το δρόμο για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο διοικητής παραδέχτηκε ότι όντως δεν μπορεί να σταθεί το Ταμείο χωρίς χρηματοδότηση και ότι το 50% των αποθεματικών είναι στα αμοιβαία κεφάλαια, με ρίσκο να χαθούν».
Ορισμένα από τα αιτήματα που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές είναι η κατάργηση του ΠΔ 258/05 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία κατά τα 2/3, άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως Ταμείου, σίγουρη απόδοση για τα αποθεματικά εκτός χρηματιστηριακού τζόγου, αύξηση των παροχών για τους ασφαλισμένους, κ.ά.