Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ
Διώκει συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Στην Επιτροπή του άρθρου 15 παραπέμπει τον συνδικαλιστή Βασίλη Μάντζιο η αυταρχική, αντιλαϊκή «πράσινη» διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου, με επικεφαλής τον δήμαρχό της Ν. Βαρσάμη, με στόχο να άρει την ασυλία του συνδικαλιστή, ώστε να μπορέσει να τον απολύσει. Η διοίκηση διώκει το συνδικαλιστή με το αιτιολογικό της «πλημμελούς άσκησης καθηκόντων». Η Επιτροπή του άρθρου 15 γίνεται σήμερα στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάντζιος είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και αναπληρωτής γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Νομού Θεσσαλονίκης. Εργαζόταν για 8 χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου ως διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Αγίου Παύλου. Η ευθεία πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη έγινε με πρόσχημα ότι δεν ασκούσε καλά τα καθήκοντά του κατά την προηγούμενη διοίκηση.

Η δίωξη του Β. Μάντζιου έρχεται ως προπομπός μαζικών απολύσεων, αφού η δημοτική αρχή του Ν. Βαρσάμη (ΠΑΣΟΚ) έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στη Δημοτική Επιχείρηση και να πετάξει στο δρόμο τους 23 συμβασιούχους εργαζόμενους.

Η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΔΕΑΚ), με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, Μιχάλη Μοσχονά, καταγγέλλει την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Βασίλη Μάντζιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ