Ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος εξήγγειλε χτες το βράδυ στις 9 την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του ερχομένου Φλεβάρη, καλώντας τους πολίτες να τον υποστηρίξουν για να συνεχίσει τη διακυβέρνησή του για άλλα πέντε χρόνια.
Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του κ. Παπαδόπουλου έγινε με εικοσάλεπτο διάγγελμα που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου. Στο διάγγελμά του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη διαχείριση του Κυπριακού και στην εσωτερική διακυβέρνηση, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του είναι έκφραση της θέλησης του λαού για ασφαλή πορεία στο μέλλον, με βάση τα όσα έχουν επιτευχθεί.
Οσον αφορά στο Κυπριακό, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, λέγοντας ότι με την απόφαση αυτή σώθηκε η Κύπρος και πρόσθεσε ότι κατάφερε να μεταστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί διεθνώς εναντίον της Κύπρου.
Είπε επίσης ότι κατάφερε να δημιουργηθεί μια νέα βάση για λύση του Κυπριακού, που θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση των ουσιαστικών πτυχών στο πλαίσιο της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.
«Απευθύνομε σε σας να με στηρίξετε για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Εξάλλου, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την τριμερή συνεργασία με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ για υποστήριξη, λέγοντας ότι «με τους φίλους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ θα δώσουμε και άλλους αγώνες». Τέλος, είπε ότι δεν κινείται από προσωπική φιλοδοξία και ότι η μόνη του φιλοδοξία είναι η προκοπή του τόπου και μια λύση του Κυπριακού, η οποία να αξίζει στον τόπο.