Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ να γίνει ο υποδοχέας των απωλειών του δικομματισμού

Αποσπάσματα απ' την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο «Schneider Electric»

Η στήριξη του ΚΚΕ συνδυάζει τον αγώνα για το σήμερα με τον αγώνα για το αύριο, τόνισε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο «Schneider Electric», στα Οινόφυτα, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, σημειώνοντας: «Εμείς θεωρούμε απολύτως δίκαιο να υποστηρίξουμε ότι το ΚΚΕ πρέπει να γίνει ο υποδοχέας των απωλειών και των δύο, αφού ήταν το κόμμα εκείνο που όλα αυτά τα χρόνια προειδοποίησε, προετοίμασε, συνέβαλε στην ανάπτυξη αντιστάσεων, με σταθερότητα. Δεν παλαντζάρισε, δε χαρίστηκε στον έναν από τους δυο του δικομματισμού και κυρίως έχει μια σταθερή γραμμή, ασυμβίβαστη, δεν παζαρεύει».

Επισήμανε δε: «Το ΚΚΕ έχει κοντά 90 χρόνια εμπειρίας. Διδαγμένοι και από τα θετικά και από τις αδυναμίες και τα λάθη μας, είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει πότε πρέπει να επιτίθεται, που ξέρει να βοηθάει το λαϊκό κίνημα να δυναμώνει. Που στις σημερινές συνθήκες έχει επεξεργασμένους στόχους και άμεσα αιτήματα που ανακουφίζουν τον εργαζόμενο και ταυτόχρονα είναι ένα κόμμα που συνδυάζει την πάλη για τα άμεσα προβλήματα με την ανάγκη να διαμορφωθεί στην Ελλάδα μια λαϊκή πλειοψηφία για μια ουσιαστική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας και όχι πια να ζούμε με την εναλλαγή των δυο κομμάτων, κρίνοντας ποιος από τους δυο είναι το μικρότερο κακό».

Οπως σημείωσε, «το ΚΚΕ συνδυάζει τον αγώνα για το σήμερα με τον αγώνα για το αύριο. Αυτό που μπορεί σήμερα να αποτελέσει παράγοντα πίεσης για αποτελέσματα είναι να αντιστέκεσαι σήμερα και ταυτόχρονα να δείχνεις ότι δουλεύεις για ένα λαϊκό κίνημα που θα βγάλει από τη μέση τη συντηρητική πολιτική και τους φορείς της στην πορεία. Τότε ο αντίπαλος θα κάνει παραχωρήσεις, όπως και στο παρελθόν, όταν φοβόταν για την κυριαρχία του. Το να αντιστέκεσαι αυθόρμητα, να πιέζεις και να γκρινιάζεις δε φέρνει τίποτα». «Πρέπει, λοιπόν», συμπλήρωσε, «να τους αφαιρεθεί η δύναμη κατ' αρχήν της μεγάλης εκλογικής πελατείας. Να χάσουν την εργατιά. Η άλλη εκλογική πελατεία ας τους μείνει. Να ταρακουνηθούν, λοιπόν, το βράδυ των εκλογών. Ακριβώς αυτή τη θέση του ΚΚΕ είναι που φοβούνται».

Να δοθεί στην κάλπη η απάντηση

Υπογράμμισε ακόμη: «Για να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί σε όλα μαζί μας, ούτε μας παντρεύεται διά βίου. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να δοθεί σήμερα στην κάλπη η απάντηση και από εκεί και πέρα στον αγώνα θα συναντιόμαστε. Και κριτική μπορεί να γίνεται, τη δεχόμαστε και θέλουμε τον έλεγχο της εργατικής τάξης, αν κάπου δεν ανταποκρινόμαστε, αν κάπου δεν είμαστε στην πρώτη γραμμή. Εναν τέτοιον έλεγχο τον επιζητούμε».

Και κατέληξε: «Με αυτή την έννοια είναι αναγκαίο το δυνάμωμα του ΚΚΕ και η σχετική ήττα και των δύο, ώστε να έχουμε μια κυβέρνηση που δε θα αισθάνεται δυνατή και μια αντιπολίτευση που θα αισθάνεται ότι έχει μειωθεί. Είναι ένας συνδυασμός για να προσδοκούμε ότι τα επόμενα χρόνια κάτι θα παρεμποδίσουμε, κάτι θα κατακτήσουμε χωρίς βεβαίως να παραιτούμαστε από μια μελλοντική μεγάλη δράση της εργατικής τάξης υπέρ της λαϊκής εξουσίας, όπως εμείς λέμε. Μετράει όμως και να μη χάνεται χρόνος». Πριν τη συγκέντρωση η Αλέκα Παπαρήγα συνομίλησε για αρκετή ώρα με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ