Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Χορηγικό «φαγοπότι»

Το μεγάλο «φαγοπότι» των επιχειρήσεων που θα ανακηρυχτούν... εθνικοί χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 μπαίνει στην τελική ευθεία. Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν στον Τύπο οι πέντε πρώτες προκηρύξεις που αφορούν στην ανάδειξη εθνικών χορηγών (δηλαδή τις εταιρίες που θα χρησιμοποιούν το Ολυμπιακό Σήμα στα προϊόντα τους ή την επωνυμία τους) για τις κατηγορίες: τραπεζικές υπηρεσίες, υπηρεσίες συμβατικής και κινητής τηλεφωνίας, ζυθοποιία, ναυτιλία και ασφαλιστικές εταιρίες.

Η «Αθήνα 2004» θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες των παραπάνω κατηγοριών. Εκτός από τα χρήματα που θα καταβάλουν οι εταιρίες που θα αναδειχτούν «εθνικοί χορηγοί», θα έχουν τη δυνατότητα - κατόπιν συμφωνίας με την «Αθήνα 2004» - να παρέχουν και αξία σε είδος. Την παροχή δηλαδή ειδών για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Για παράδειγμα η εταιρία που θα είναι εθνικός χορηγός στην κατηγορία της συμβατικής και κινητής τηλεφωνίας, εκτός από τα χρήματα, θα παραχωρήσει στην «Αθήνα 2004» τηλεφωνικές συσκευές για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Τύπου, του Ολυμπιακού Χωριού, του Χωριού των Δημοσιογράφων κ.ά.

Η έναρξη παροχής υπηρεσιών των χορηγών θα γίνει την ημέρα ανακήρυξης του χορηγού. Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 6 Οκτώβρη 2000.

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση φρόντισε με το νόμο 2833/2000 να απαλλάξει τις επιχειρήσεις - εθνικούς χορηγούς από τη φορολογία επί της αξίας των χορηγιών, ανεξάρτητα από το ύψος της χορηγίας! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», τα συνολικά έσοδα από τις εθνικές χορηγίες θα ξεπεράσουν τα 70 δισ. δρχ. Συνολικά τα έσοδα από τις χορηγίες (εθνικοί και διεθνείς χορηγοί) θα φτάσουν τα 161 δισ. δρχ. σύμφωνα με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό της εταιρίας.

Το ποσό που η «Αθήνα 2004» προσδοκά να εισπράξει από την κάθε εταιρία - εθνικό χορηγό είναι τα 7,5 δισ. δρχ. για κάθε κατηγορία. Οι υπόλοιπες κατηγορίες χορηγιών για τις οποίες θα προκηρυχτούν αντίστοιχοι διαγωνισμοί με διαπραγμάτευση είναι: γαλακτοβιομηχανία, αεροπορικές εταιρίες, αυτοκινητοβιομηχανία, καύσιμα και ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ