Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Μην οργίζεσαι για τη «Ρικομέξ». Να εμπιστεύεσαι τους θεσμούς.

Τους έχεις χειροκροτήσει ξανά και ξανά, κάθε που ψηφίζεις ξανά και ξανά τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, δήθεν κεντρώους, δήθεν φιλελεύθερους, δήθεν σοσιαλιστές, αλλά απ' τους καλούς, αυτούς που αναγνωρίζουν δημοκρατικό δικαίωμα στους αστούς να σε ξεσκίζουν.

Δύο ειδήσεις:

- Σε δύο πολυεθνικές το 60% της αγοράς παγωτού που ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Γλείφεις εσύ - κερδίζουν αυτοί. Συμβαίνει και στην πολιτική.

- Στο 80% η αποτυχία των παιδιών που προέρχονται από τα ΤΕΕ και θέλαν να συνεχίσουν στην ανώτερη εκπαίδευση. Ποιος θυμάται χρόνια πριν, εκτιμήσεις που έλεγαν ότι τα ΤΕΕ δε συνιστούν εκπαίδευση, αλλά ενδιάμεσες αποθήκες μέχρι να προωθηθούν αμόρφωτα στην αγορά εργασίας τα παιδιά των εργατών;

Πάμε γι' άλλα:

Η κυβέρνηση διαθέτει χιούμορ.

Αλλιώς για ποιο λόγο θα ανέθετε στο υπουργείο του μπετόν την προστασία της Πάρνηθας;

Το κατάλαβε και η «αντιπολίτευση» που πανηγυρίζει πρωτοσέλιδα γιατί ένας δικός της άνθρωπος ανέλαβε τη δουλιά κι αναπτερώθηκαν έτσι οι ελπίδες του έθνους.

Ε, τώρα επιμένουν κάτι γκρινιάρηδες να θυμίζουν ότι το «άπαξ δάσος, πάντα δάσος», πέρα από ένα ωραίο σύνθημα, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αλλά και μεταφράστηκε σε «όπου δάσος, όλα μπετόν».

Συκοφαντίες. Το πρόβλεψε ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Ο,τι κι αν λένε για μας, είπε, είναι λάσπη. Κάτι θα ξέρει, έχουν ειδίκευση στο κόμμα του στην παραγωγή λάσπης.

Χιούμορ διαθέτουν επίσης και οι συντάκτες του πορίσματος για τα ΙΕΚ Ηλιούπολης και Αιγάλεω. Εκατσαν οι αθεόφοβοι και έγραψαν ένα προς ένα τα μαθήματα που παρέδιδε η κυρία με την ευρυμάθεια: «θεωρία πορσελάνης» και «dos». Τέρας γνώσεων.

Ε, τώρα, έτυχε να είναι και γυναίκα αυτουνού που υπέγραφε τα εμβάσματα, τι να κάνει δηλαδή, να μείνει άνεργη;

Ασχετο: το κίνημα τώρα απογειώνεται. Κι αλίμονο σ' όποιον δε διαθέτει e-mail. Μένει εκτός. Το επόμενο αίτημα είναι να γεμίσουν τα δάση με σταθμούς Wi-Fi για να μπορούν οι οικολογούντες του διαδικτύου να επικοινωνούν κατ' ευθείαν με το ταμείο τους. Σύνθημα: κάθε φυτό και λάπτοπ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ