Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από αύριο το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε, με ισχυρό ΚΚΕ!» Το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με αυξημένη τη συμμετοχή νέων από όλη τη χώρα.

Η κατασκήνωση, θα φιλοξενηθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο, όπου ήδη μέλη της ΚΝΕ διαμορφώνουν το χώρο για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα. Πέρα από τις υποδομές για να είναι άνετη η διαμονή και άφθονη σκιά για τις σκηνές, θα υπάρχουν και χώροι για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Το Σάββατο, στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου που στεγάζεται στο βιομηχανικό συγκρότημα των πρώην μεταλλείων φιλοξενούνται παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα το Λαύριο και τη Μακρόνησο. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, το οποίο στο Λαύριο έκανε κάποια από τα πρώτα του βήματα και να γνωρίσουν το παράδειγμα των χιλιάδων Μακρονησιωτών που δε λύγισαν.

Το Σάββατο το απόγευμα, θα γίνει πορεία στο Λαύριο η οποία θα καταλήξει στο Αγαλμα της γυναίκας που ατενίζει τη Μακρόνησο, στο λιμάνι. Εκεί, θα γίνει η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Το διήμερο θα κλείσει με επίσκεψη στη Μακρόνησο το πρωί της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή: Το βράδυ συναυλία στην κατασκήνωση στην Ανάβυσσο με το λαϊκο-ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ. Γλέντι με το συγκρότημα των Τάγκα - Γιαννακόπουλου.

Σάββατο 7 Ιούλη: Το πρωί παραμονή στην κατασκήνωση, αθλητικές κ.ά. δραστηριότητες και το απόγευμα εκδηλώσεις στο Τεχνολογικό Πάρκο του ΕΜΠ στο Λαύριο. Περιλαμβάνουν: Προβολή των ντοκιμαντέρ «Τόποι εξορίας: Μακρόνησος» του Λεωνίδα Βαρδαρού και «Λαύριο: Αρχαία Σκουριά» του Παύλου Ρούφα, παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή «Με βάρκα το ταξίδι» και Μουσικό Αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο με τη συμμετοχή του Β. Κολοβού.

Στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις με αρχειακό υλικό για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Λαύριο και με έργα του Μακρονησιώτη εικαστικού Γ. Φαρσακίδη

Στις 21.00 πορεία στο Λαύριο και στις 21.30 ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Η μέρα θα κλείσει με γλέντι με λαϊκορεμπέτικα στο χώρο της κατασκήνωσης.

Κυριακή 8 Ιούλη: Επίσκεψη στη Μακρόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ