Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΜΕ
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση

Καταψήφισε το ΚΚΕ επί της αρχής το νομοθέτημα

Σήμερα ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε χτες επί της αρχής του νομοθετήματος στηρίχτηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Σε σύνολο 254 ψηφισάντων, υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν 146 βουλευτές ενώ 108 βουλευτές τάχθηκαν κατά.

«Το νομοσχέδιο έρχεται και νομιμοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση», τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. «Δηλαδή», επισήμανε, «νομιμοποιεί την παράδοση της ενημέρωσης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που στόχο έχουν το κέρδος. Και ξέρετε, όχι το κέρδος μόνο από τις εισπράξεις ή από τις διαφημίσεις, αλλά υπάρχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, οι καναλάρχες και οι μέτοχοι έχουν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Οσον αφορά στην προώθηση της συγκέντρωσης των ΜΜΕ που στηρίζει το νομοθέτημα σχολίασε ότι «υποτάσσεται η Νέα Δημοκρατία πλήρως στο τι ζητάει η Ευρωπαϊκή Ενωση», η οποία «δε θέλει κανένα εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Ας συγκεντρωθούν τα πάντα σε δύο - τρία άτομα». Ο Αντώνης Σκυλλάκος πρόσθεσε πως «όσο μεγαλύτερη θα είναι η συγκέντρωση, τόσο λιγότερες χαραμάδες πολυφωνίας και πλουραλισμού θα υπάρχουν».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας: «Θα συγκεντρωθεί υπερβολική οικονομική και πολιτική δύναμη εις χείρας ανθρώπων οι οποίοι δε θα ελέγχονται εάν διά των θεωρητικώς ανώδυνων πληροφοριών θεματικών ενδεχομένως ραδιοφώνων θα ελέγχουν. Και θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Ανθρωπος ο οποίος θα έχει τέσσερα ραδιόφωνα και δύο τηλεοράσεις, μία ειδησεογραφική και μία περιφερειακή με αντικείμενο τη μουσική, δεν απαγορεύεται να έχει και εταιρεία παραγωγής δίσκων. Δεν απαγορεύεται να έχει και την εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων που θα χορηγεί στους καλλιτέχνες όσα δικαιώματα θέλει. Είναι μία υπερσυγκέντρωση η οποία δημιουργεί εφιαλτικές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ