Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«ΤΑ ΚΡΥΦΑ ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας» του Λ. Ζαμόισκι συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες ο «Ριζοσπάστης», το οποίο παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές του '80, εξακολουθεί να είναι άκρως επίκαιρο. Σήμερα διαβάστε το 12ο μέρος (σελίδα 8)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ τη δημοσίευση των ομιλιών όλων των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που έγινε στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 23-25 του Ιούνη, όπου αναπτύχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός στην κατεύθυνση της κοινής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία του Αλ. Παούνοφ, Πρώτου Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Βουλγαρίας (σελίδα 12)

ΜΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς, ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ στην πλατεία ΧΑΝΘ και αναμένεται να αποτελέσει δείγμα των διαθέσεων των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας απέναντι στις αναμενόμενες νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 65ης Διεθνούς Εκθεσης (σελίδες 16 - 17)

ΒΑΘΙΑ το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν και φέτος οι γονείς προκειμένου να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με τα απαραίτητα σχολικά είδη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ηδη οι αυξήσεις στα τετράδια, είδη σχεδίου και γενικά σε ό,τι έχει ως βάση το χαρτί, κινούνται γύρω στο 10%, ενώ μικρότερες είναι οι αυξήσεις στις τσάντες, τις κασετίνες και γραφική ύλη (σελίδα 20)

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του νόστου, η αγάπη της πατρίδας, η αδελφική αγάπη, το καθήκον του ηρωικού ανθρώπου, είναι μοτίβα που εναλλάσσονται μέσα στην Ευριπίδεια τραγωδία, γοητεύουν και συγκινούν. Την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη παρουσιάζει, αύριο, στο Ηρώδειο, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (σελίδα 24)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ