Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Κυβερνητικά ευχολόγια και κοινοτοπίες

Το γεγονός ότι «υπάρχει θέμα ψηφιακής ασφάλειας» διαπιστώνει τώρα η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη να ανακοινώνει, χτες, τη σύσταση «ομάδας δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια». Σύμφωνα με τον υπουργό, «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουν οι πολίτες θύματα ηλεκτρονικής απάτης» με την παράνομη χρήση των «δεδομένων πιστωτικών καρτών», την «ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προσβάλλουν τον πολιτισμό» κλπ., που εδώ και χρόνια είναι κοινός τόπος τουλάχιστον στους χρήστες του διαδικτύου.

Επί της ουσίας πρόκειται για ομάδα που θα συντονίζει το έργο εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, όπως η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η επονομαζόμενη Ενωση Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ (αποτελείται από ιδιώτες).

Στους άξονες δράσης της παραπάνω ομάδας περιλαμβάνονται η πρόληψη ψηφιακών κινδύνων, η κατάρτιση προτάσεων για την ασφάλεια, η ενημέρωση για ψηφιακούς κινδύνους και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλους φορείς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «ψηφιακή ασφάλεια» παρέχονται στην ιστοσελίδα www.dart.gov.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ