Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέα δολοφονία «ηλεκτρίζει» το κλίμα

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Μια νέα φονική βομβιστική επίθεση ήρθε, χθες, να οξύνει το, ήδη, εξαιρετικά τεταμένο πολιτικό κλίμα, ενώ μαίνονται οι μάχες και στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ. Στόχος της επίθεσης ήταν ο 64χρονος βουλευτικής της αντι-συριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, Ουαλίντ Εϊντο.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο της μουσουλμανικής συνοικίας Μανάρα, της Βηρυτού, πιθανότατα με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Εκτός του Εϊντο, σκοτώθηκε ο 35χρονος γιος του, Χάλεντ, 2 σωματοφύλακές του και 6 πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 11 περαστικοί. Πρόκειται για την 6η βομβιστική επίθεση που σημειώνεται τις 4 τελευταίες βδομάδες στη Βηρυτό. Οι προηγούμενες, όμως, συνδέθηκαν με τις μάχες που σημειώνονται στο βορρά, με τους ενόπλους της «Φάταχ αλ Ισλάμ» στο Ναχρ αλ Μπάρεντ. Αντίθετα, η χθεσινή φονική επίθεση κατατάχθηκε στην 7η θέση, από αναλυτές, των δολοφονικών επιθέσεων κατά πολιτικών προσωπικοτήτων.

Ο υπουργός Επικοινωνίας, Μαρουάν Χαμάντε, επέρριψε την ευθύνη «στη Δαμασκό που επιδιώκει να μειώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που την επικρίνει». Την επίθεση καταδίκασαν Λευκός Οίκος, Ρώμη, Παρίσι και άλλες χώρες, χωρίς, όμως, να υιοθετήσουν ανοιχτά τις κατηγορίες του Χαμάντε.

Τέλος, χθες, σκοτώθηκαν άλλοι 2 Λιβανέζοι στρατιώτες στις μάχες που συνεχίζονται στο Ναχρ αλ Μπάρεντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ