Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ
Σχεδιάζουν στρατό και ναυτικό για τα πετρέλαια...

ΝΤΙΛΙ.-- Εκθεση του ανατολικοτιμορέζικου υπουργείου Αμυνας που επικαλείται χτεσινό ρεπορτάζ της αυστραλέζικης εφημερίδας «Δι Οστράλιαν» προτείνει τη συγκρότηση στρατού έως και 3.000 ανδρών και τη δημιουργία πολεμικού ναυτικού κατάλληλα εξοπλισμένου με πυραύλους, με στόχο την προστασία των πλουσιότατων υποθαλάσσιων αποθεμάτων του νησιωτικού κρατιδίου σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Η έκθεση του υπουργείου Αμυνας που περιέχει εκτιμήσεις Μαλαίσιων και Πορτογάλων εμπειρογνωμόνων φέρει τον τίτλο «Δύναμη 2020». Φέρεται πως απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ρόλου ή συμμετοχής της Αυστραλίας στη συγκρότηση στρατού και πολεμικού ναυτικού. Γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Καμπέρα, που έχει εδώ και μερικά χρόνια στην περιοχή αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες τάχα για να «βοηθήσει» στη διατήρηση της ...«έννομης τάξης».

Το Α. Τιμόρ, που ήταν κατεχόμενο απ' την Ινδονησία με επέμβαση στη διάρκεια της δεκαετίας του '70, έγινε ανεξάρτητο το 2002. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ