Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόνοια διαρροής θεμάτων

Eurokinissi

Υπόθεση διαρροής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το περασμένο Σάββατο, στη Λάρισα, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Οι σχετικές έρευνες ξεκίνησαν αφού διαπιστώθηκε ότι τα θέματα «βγήκαν» προς τα έξω πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλειας. Πιθανολογείται ότι μπορεί τα θέματα να στάλθηκαν με e-mail σε βιβλιοπωλείο της πόλης, απ' όπου στη συνέχεια διοχετεύτηκαν σε φροντιστήρια. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ειδοποίησε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, και μετά έλαβαν γνώση οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Στην προανάκριση που γίνεται κλήθηκαν να καταθέσουν ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, φροντιστηριούχοι και καθηγητές. Επίσης, τα μηχανήματα του βιβλιοπωλείου - φωτοτυπικό και κομπιούτερ - κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Υπέρ της επίδειξης των γραπτών

Η Αρχή Προστασίας με την υπ' αριθμό 38/2007 απόφασή της «παγώνει» την καταστροφή των γραπτών των μαθητών που είχαν δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις το 2005, εμμένοντας έτσι σε παλιότερη γνωμοδότησή της ότι είναι υποχρεωτική η επίδειξη των γραπτών ή η χορήγηση αντιγράφου τους όταν ζητείται από τον υποψήφιο. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας αντιδρά προφασιζόμενο λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ