Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες ταραχές στην ανατολική Ιερουσαλήμ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό και τον Παλαιστίνιο ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού, επειδή ο τελευταίος δεν είχε... έντυπο φορολογικής ενημερότητας, αποτέλεσε την αφορμή για την εκδήλωση νέων συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αστυνομικούς στην οδό σαλάχ Εντίν της ανατολικής Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων Παλαιστινίων και τη σύλληψη άλλων πέντε...

Σύμφωνα με τα πρακτορεία, ελάχιστα λεπτά μετά τη λεκτική... αντιπαράθεση του Ισραηλινού αστυνομικού με τον Παλαιστίνιο μαγαζάτορα, περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έμποροι και νεαροί πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας υπό τη «διακριτική» παρουσία δεκάδων Ισραηλινών αστυνομικών, που έσπευσαν να διαλύσουν την πορεία. Τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν περισσότερο και να εξελιχθούν σε περιορισμένες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και τους δεύτερους να χρησιμοποιούν ακατάπαυστα τα κλομπ.

Τα επεισόδια έληξαν λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων νεαρών ατόμων και τη σύλληψη άλλων πέντε.

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων...

Η Αίγυπτος είναι το κλειδί για την επίτευξη μίας συμβιβαστικής πρότασης για το καθεστώς της ανατολικής Ιερουσαλήμ και δεν πρόκειται να υποστηρίξει ακραίες αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη βδομάδα Ισλαμική Διάσκεψη Κορυφής στο Μαρόκο. Αυτή τη δήλωση έκανε χτες όχι κάποιος ανώτατος Αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος, αλλά ο Ισραηλινός εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών, Σόλομον Μπεν-Αμί.

Αν και η παραπάνω δήλωση του Μπεν Αμί αμφισβητήθηκε χτες έντονα από Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ξένοι διπλωματικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έχει υποβάλει κάποιες νέες προτάσεις στον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, πλην όμως ο τελευταίος δεν έχει ούτε επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά ούτε και έχει απαντήσει επίσημα στις «προτάσεις» Μουμπάρακ.

Σήμερα, πάντως, ο Μπεν Αμί έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ενώ ο Αραφάτ αναμένεται να έχει το Σάββατο διαβουλεύσεις με Αιγύπτιους αξιωματούχους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκροί και σφοδρές συγκρούσεις μετά από πολύωρη συνάντηση Αραφάτ - Μπεν Αμί(2000-12-16 00:00:00.0)
Ελιγμοί αγωνίας από τον κλυδωνιζόμενο Μπαράκ(2000-11-29 00:00:00.0)
Δίχως απτά αποτελέσματα η συνάντηση Κλίντον - Μουμπάρακ...(2000-08-30 00:00:00.0)
Δίχως ορατό αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις(2000-08-25 00:00:00.0)
Καμιά πρόοδος παρά τις διαβουλεύσεις(1996-09-02 00:00:00.0)
Αμφιλεγόμενα αποτελέσματα(1995-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ