Μπορεί να αγχώθηκαν, εντούτοις τα θεωρητικά φαβορί ήταν αυτά που έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Αρης, αν και δυσκολεύτηκαν, επικράτησαν αντίστοιχα Πανιωνίου και Ολυμπιακού κρατώντας παράλληλα και το πλεονέκτημα έδρας.
Στο «Αλεξάνδρειο» ο Αρης χρειάστηκε την παράταση προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού με 78-76 (κ.α. 68-68). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας στο σκορ και τους φιλοξενούμενους, να χτυπάνε στα ίσια το παιχνίδι. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τις λάθος επιλογές του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και στην παράταση, και πήραν τη μεγάλη νίκη που τους βάζει σε θέση οδηγού, όσον αφορά το εισιτήριο για τους τελικούς των πλέι οφ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Καστλ.
Στο ΟΑΚΑ τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός μέχρι να επικρατήσει του Πανιωνίου με 85-77. Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν με 18 πόντους στο ημίχρονο (51-33) εντούτοις η χαλάρωση που επέδειξαν από τα μισά της επανάληψης λίγο έλειψε να τους στοιχίσει, αφού οι «κυανέρυθροι» με κορυφαίο τον Αρσλάν ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Η ψυχραιμία των «πρασίνων» στα τελευταία λεπτά και η ευστοχία τους στις βολές απέτρεψαν την έκπληξη.