Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά δρώμενα

Το μουσικό σχήμα «Παλαιινά Σεφέρια»
Το μουσικό σχήμα «Παλαιινά Σεφέρια»
Ο γνωστός ντράμερ Νίκος Τουλιάτος από σήμερα (11μ.μ.) μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιάζει στα «Φτερά του Ερωτα» (Βεΐκου 33, Κουκάκι) την καινούρια του δουλιά. Θ΄ ακολουθούν ανοιχτά jam sessions και πολλές εκπλήξεις.

  • Εργα των συνθετών Γ. Χρήστου, Ν. Σκαλκώτα, Γ. Α. Παπαϊωάννου, Ντ. Κωνσταντινίδη, Α. Μπαλτά, Δ. Νικολάου, Δ. Παριανού και Α. Καρμπόνε θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Ελπίδα Αμίτση και η πιανίστα Μέμα Ειρηναίου, αύριο (9.30μ.μ.), στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο). Αφηγείται η Εφη Νιχωρίτη και παίζει κλασική κιθάρα ο Δ. Παριανός . Η συναυλία πραγματοποιείται με την αρωγή του αρχείου Ελλήνων μουσουργών «Θωμά Ταμβάκου».
  • Γιορταστικό το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα και την Τρίτη η «Καμεράτα», στο Μέγαρο Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Αλ. Μυράτ και με τη συμμετοχή του πιανιστικού ντουέτου Κάτιας και Μαριέλ Λαμπέκ , αλλά και του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με το μουσικό παραμύθι του Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος», το «Καρναβάλι των ζώων» του Σαιν - Σανς και το «Κοντσέρτο αριθμός 10, για δύο πιάνα» του Μότσαρτ.
  • Το Κρητικό σύνολο «Παλαιινά Σεφέρια» εμφανίζεται αύριο (10μ.μ.), στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91), ένα χώρο χωρίς μικρόφωνα. Στην ίδια σκηνή τη Δευτέρα οι Μ. Κουτσαγγελίδης και Ηλ. Καψαδάμη (τραγούδι) και τετραμελής ορχήστρα παρουσιάζουν δημοτικά τραγούδια, ενώ την Τρίτη τη σκυτάλη θα πάρουν οι «Αρμενιστές» .
  • Το όνομα του αξέχαστου κιθαρίστα, μουσουργού και δασκάλου Δημήτρη Φάμπα φέρει ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας», που ιδρύθηκε, με σκοπό να κάνει γνωστό το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να προβάλει νέους Ελληνες καλλιτέχνες και να συμβάλει στη μελέτη του οργάνου της κιθάρας. Την Τρίτη (8μ.μ.), στον «Παρνασσό» (Καρύτση 12) ο Σύλλογος διοργανώνει την πρώτη του συναυλία, στην οποία θα δώσουν ρεσιτάλ οι Ιωάννα Πολυζώη (σοπράνο) με την Εύα Φάμπα (ντούο φωνή - κιθάρα) και οι κιθαριστές Περιστέρης Καραπαναγιώτης και Μιχάλης Κονταξάκης .
  • Μουσικές εκδηλώσεις και ποικίλα εορταστικά δρώμενα στο Δήμο Αγ. Αναργύρων, ενόψει της νέας χρονιάς. Αύριο, στην κεντρική πλατεία του δήμου θα δώσουν συναυλία τα συγκροτήματα «Μονόγραμμα», «Τσοπάνα Ρέιβ», «Ογδοη Μέρα», «Σαμ», «Ροκ Φορ» και ο Νίκος Πιπινέλης .

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ