Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο βούρκο της υποταγής

Βουτηγμένη στο βούρκο της ταξικής συνεργασίας είναι η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου στη ΛΑΡΚΟ, η οποία αυτό που βρήκε να κάνει για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τρίτης ήταν να βγάλει ανακοίνωση για ...μη συμμετοχή!

Οι εργατοπατέρες έτρεξαν να δώσουν χείρα βοηθείας στους εργολάβους και στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, μπροστά στο φόβο της απεργίας, κράτησαν περισσότερη ώρα όσους δούλευαν στη βάρδια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη, ώστε, αν χρειαστεί, να κάνουν υπερωρία... Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η εργοδοτική τρομοκρατία εντείνεται: Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργολάβοι αρνούνται να δώσουν ακόμα και την άδεια που δικαιούνται οι εργάτες, οι οποίοι δουλεύουν μέσα σε άθλιες και ανεξέλεγκτες συνθήκες εργασίας. Με ατέλειωτα ωράρια, όμηροι των τρίμηνων συμβάσεων. Τις παραμονές της απεργίας, το φιρμάνι που «κυκλοφόρησε» στο εργοστάσιο ήταν «αν απεργήσεις, δε θα ανανεωθεί η σύμβασή σου».

Απέναντι σε όλο αυτό το όργιο τρομοκρατίας η πλειοψηφία του σωματείου όχι μόνο μένει άπραγη, αλλά, όπως επιβεβαιώνεται καθημερινά, «βάζει πλάτη» για να περάσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ