Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η πλειοψηφία «μαγειρεύει» τους συσχετισμούς

Συνένοχες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» στη νομιμοποίηση της νοθείας

Από την αλλοίωση των συσχετισμών δύναμης θα σημαδευτεί και το 26ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που διεξάγεται στις 17, 18 και 19 Μάη. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», σε απόλυτη συνεργασία, ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις της διοίκησης του ΕΚΑ, προχώρησαν στη νομιμοποίηση σωματείων που είτε ελέγχονται απόλυτα από την εργοδοσία και στήνονται σε συνεργασία με γνωστά στελέχη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, είτε είναι εκπρόθεσμα, είτε είναι σωματεία σφραγίδες και που επιστρατεύονται για την παραγωγή αντιπροσώπων. Στόχος τους είναι να διατηρηθούν οι απαιτούμενοι συσχετισμοί δύναμης για τη συνέχιση της πολιτικής στη γραμμή της συναίνεσης και του συμβιβασμού, της αποδοχής και στήριξης της αντεργατικής πολιτικής.

Οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», κατήγγειλαν αυτές τις μεθοδεύσεις, για τις οποίες θα τοποθετηθούν και στο επικείμενο συνέδριο, ζητώντας να μη νομιμοποιηθούν τα σωματεία που αλλοιώνουν τους συσχετισμούς δύναμης. Οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, δυναμώνουν την πάλη τους ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση και σ' αυτήν την κατεύθυνση δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οπως αποκαλύφθηκε με βάση τα στοιχεία, πολλά σωματεία που νομιμοποιήθηκαν είναι εκπρόθεσμα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Σωματείο Υπαλλήλων Ελαιουργικής (1 θητεία εκπρόθεσμο), το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, ο Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών. Το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στο ΕΚΑ αποτελούν και τα σωματεία στα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», «Βασιλόπουλος», «Σκλαβενίτης» και «Ατλάντικ». Σ' αυτά στα σωματεία τον απόλυτο έλεγχο έχει η εργοδοσία, η οποία αποφασίζει, οργανώνει και διεξάγει τις αρχαιρεσίες με άκρα μυστικότητα ώστε κανείς να μην μπορεί να παρέμβει. Ιδια περίπτωση αποτελεί και το σωματείο στο πολυκατάστημα «Αττικά» που στήθηκε από διευθυντικά στελέχη και με εν κρυπτώ αρχαιρεσίες.

Οι παρατάξεις της συναίνεσης ξεθάβουν ακόμα και σωματεία που δεν έχουν δράση στο χώρο τους, δεν έχουν δεσμούς με τους εργαζόμενους και αποτελούν μηχανισμούς παραγωγής αντιπροσώπων, όπως πχ. το Σωματείο Μισθωτών Νομού Αττικής και η Πανελλήνια Ενωση Ιπτάμενων Φροντιστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ