Την πόρτα του Πανεπιστημίου Αθήνας περνά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ, με τις ευλογίες του ιδρύματος αλλά και πατώντας πάνω στην πολιτική υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και ύψωσης φραγμών στη μόρφωση. Ο λόγος για το πρόγραμμα για τη «μετατροπή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων σε προσβάσιμη μορφή για φοιτητές με αναπηρίες», που παρουσιάστηκε προχτές και έχει ως χορηγό την ΤΙΜ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τις χιλιάδες φωνές των φοιτητών και σπουδαστών που με τις κινητοποιήσεις τους ανέδειξαν ότι στόχος όλων των μέτρων είναι ένα πανεπιστήμιο στο οποίο αλωνίζουν οι επιχειρήσεις και απαίτησαν Παιδεία δημόσια και δωρεάν, γενναία χρηματοδοτούμενη από το κράτος.
Εξαίροντας τη σημασία της συνεργασίας του τμήματός του με μια ιδιωτική εταιρεία την οποία χαρακτήρισε ως... καλό παράδειγμα, ο επ. καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Γ. Κουρουπέτρογλου, ανέφερε ότι σήμερα οι φοιτητές του ιδρύματος με σοβαρές ή μέσες αναπηρίες υπολογίζονται σε 1.500 και έκανε λόγο για απουσία νομοθετικού πλαισίου που θα επέτρεπε στο πανεπιστήμιο να προβλέψει γι' αυτούς, με αποτέλεσμα πολλοί να απογοητεύονται ακόμα και να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
Πατώντας σ' αυτές τις ελλείψεις, ήρθε η ΤΙΜ Ελλάς να εμφανιστεί σαν «σωτήρας», αποκομίζοντας με τη σειρά της, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις των χορηγών, πολύπλευρα οφέλη με κυριότερο την είσοδό της στο χώρο του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Μ. Γεωργοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στον «κοινωνικό ρόλο» της εταιρείας, η οποία μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει, όπως είπε, και στην ενίσχυση της έννοιας του «εθελοντισμού» στους εργαζόμενους της εταιρείας. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του προγράμματος 10 εργαζόμενοι της εταιρείας εργάζονται εθελοντικά, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός από πλευράς ΤΙΜ είναι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για τις επικοινωνιακές δαπάνες, δηλαδή τη διαφήμιση της πρωτοβουλίας.