Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
«Πρόνοια» με ... εθελοντές και ΜΚΟ

Η «πράσινη» εκδοχή της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζουν εναλλάξ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα της Πρόνοιας, οδηγώντας στη διάλυση των εναπομεινασών δημοσίων δομών, αλλά και η γαλαζοπράσινη ταύτιση στην πολιτική της παραπέρα μετάθεσης της ευθύνης για την Πρόνοια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τους εθελοντές, αναπτύχτηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την Πρόνοια.

Σε ρεσιτάλ υποκρισίας και δημαγωγίας, οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση των ιδρυμάτων Πρόνοιας, κατηγορώντας τη ΝΔ για «μηδενικό έργο» και για επιχείρηση επιστροφής στη λογική της φιλανθρωπίας. Και εγκάλεσαν την κυβέρνηση που δεν έκανε «απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης», αλλά και για την υλοποίηση εξαγγελιών της ΝΔ όπως «η ενιαία οργανωτική υποδομή των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και η συνεχής μεταξύ τους συνεργασία»!

Πρέπει να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες του εθελοντικού τομέα, στη βάση ενός ενιαίου πολιτικού σχεδιασμού, αλλά και «να ολοκληρωθεί η αποκέντρωση, με έμφαση στην ανάπτυξη υπηρεσιών από τους ΟΤΑ (υπηρεσίες αναδοχής, προστατευόμενα διαμερίσματα κ.λπ.)». Αυτά τόνισε ο Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος έκανε αδιάντροπα απολογισμό της καταστροφικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην Πρόνοια, με πρώτο και κύριο το Ν. 2646/98 που διέλυσε τους βασικούς οργανισμούς Πρόνοιας (ΠΙΚΠΑ, ΕΟΠ) και ο οποίος έθεσε όπως είπε «τις πρώτες βάσεις για την εμπλοκή της ΤΑ στην παροχή προνοιακών υπηρεσιών, ενώ έγιναν και σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος και των ΜΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ