Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέο «χρήσιμο» λουτρό αίματος

ΚΟΛΟΜΠΟ.--

Τουλάχιστον δεκάξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε αμάχους στην ανατολική περιοχή Αμπάρα της Σρι Λάνκα, δήλωσαν χτες αξιωματούχοι. Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την ενέργεια στην αυτονομιστική οργάνωση Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ, η οποία διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίθεση.

Η πολύνεκρη χτεσινή έκρηξη ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο βίας κατά το οποίο έξι εργαζόμενοι για την ανοικοδόμηση των περιοχών που είχαν πληγεί από το τσουνάμι του Δεκεμβρίου του 2004 -- μια πολύ πονεμένη ιστορία -- δολοφονήθηκαν.

Η εντεινόμενη βία στη Σρι Λάνκα, όπου η τύποις ισχύουσα «εκεχειρία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αυτονομιστές αναιρείται στην πράξη από τις συνεχείς εχθροπραξίες, έχει κοστίσει εκατοντάδες ζωές κι έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες στην προσφυγιά.

Ανάμεσα στα θύματα της χτεσινής επίθεσης βρίσκονταν τρία παιδιά και 11 γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Τίγρεις επιρρίπτουν τις «προβοκατόρικες» ενέργειες των τελευταίων ημερών, όπως η δολοφονία των εργαζομένων στην ανοικοδόμηση και των αμάχων χτες, στην παράταξη του αποστάτη συνταγματάρχη Καρούνα, πρώην μέλους της οργάνωσης που αποσκίρτησε και δρα πια για λογαριασμό της εθνικιστικής ακροδεξιάς και του στρατού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ